ecockpit Wago crop

Hva er moderne HMI

Hva tenker du på når du hører begrepet HMI - Menneske Maskingrensesnitt? Ser du for deg en grafisk skjerm brukt av maskinoperatører til å kjøre et utstyr? Eller smiler du, fordi du vet at det nå er en skjerm som har erstattet dusinvis av industrielle trykknapper, pilotlys og 16-posisjonsvelgerbrytere merket med ugjenkjennelige forkortelser? Tror du at HMI gir innsikt til maskinens sjel?

Dette er for mange hva det mentale bilde av en HMI er; en skjerm som gir flinke ingeniører fleksibiliteten til å skape funksjonelle kunst som vakkert skildrer av en maskins driftsforhold. Operatøren på maskinen kan bytte skjerm til kommandomodus, overvåke ytelsen i produsert enheter per time eller visning av teknisk helsetilstand via vedlikeholdsskjermer. HMI er det menneskelige grensesnittet med maskinen eller mer korrekt sagt, PLS den er koblet til. Produksjonsinformasjon fra HMI og PLS blir sendt til et SCADA-system for overvåking av anlegg for å generere rapporterer om produksjnssatus.

Dette White Paper gir en oversikt over funksjonalitet i dagens HMI løsninger:

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.