Hva er moderne HMI
Hva tenker du på når du hører begrepet HMI - Menneske Maskingrensesnitt? Ser du for deg en grafisk skjerm brukt av maskinoperatører til å kjøre et utstyr? Eller smiler du, fordi du vet at det nå er en skjerm som har erstattet dusinvis av industrielle trykknapper, pilotlys og 16-posisjonsvelgerbrytere merket med ugjenkjennelige forkortelser? Tror du at HMI gir innsikt til maskinens sjel?
Dette er for mange hva det mentale bilde av en HMI er; en skjerm som gir flinke ingeniører fleksibiliteten til å skape funksjonelle kunst som vakkert skildrer av en maskins driftsforhold. Operatøren på maskinen kan bytte skjerm til kommandomodus, overvåke ytelsen i produsert enheter per time eller visning av teknisk helsetilstand via vedlikeholdsskjermer. HMI er det menneskelige grensesnittet med maskinen eller mer korrekt sagt, PLS den er koblet til. Produksjonsinformasjon fra HMI og PLS blir sendt til et SCADA-system for overvåking av anlegg for å generere rapporterer om produksjnssatus.
Dette White Paper gir en oversikt over funksjonalitet i dagens HMI løsninger:
Variantreduksjon i automasjonskapet
Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat. Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.
Liten med kraftfull fotoelektriske avstandssensorene Pepperl+Fuchs
Det finnes en mengde applikasjoner som krever nøyaktig avstandsmåling over lange avstander. Denne oppgaven er krevende dersom sensoren ikke kan ta mye plass på grunn av installasjonssituasjonen i maskinen. Pepperl+Fuchs tilbyr nå en løsning med de nye fotoelektriske avstandssensorene i R200-serien integrerer raftig Pulse Ranging Technology (PRT) i et kompakt standardhus.
Rolf Selbo ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser
Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Rolf Selbo som Sales Engineer. Rolf tiltrådte stillingen 1. september 2024 og er lokalisert på vårt hovedkontor på Tranby.
Ny CEO hos Gylling Teknikk
Selskapet takker Sverre Iversen for sin støe hånd. I 1983 var Sverre Iversen med på å starte det som i dag heter Gylling Teknikk AS. Tre ansatte og ett selskap har nå blitt til åtte selskaper med over 90 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Det har vært litt av en reise. Sverre trapper nå ned og 30. juni hadde han sin siste dag som daglig leder. Han gir stafettpinnen videre til Nicolai og holder seg i bakgrunnen i en overgangsperiode.