Holla Goodtech crop

Goodtech og Wacker Chemicals fortsetter transformasjonen på Holla

Wacker Chemicals Norway AS har nylig valgt Goodtech til å gjennomføre oppgradering av kraftforsyning, samt kompensering og filtrering av strøm på sitt anlegg på Holla Industripark. Oppgraderingen muliggjør en fremtidig økning i effekt på ovn 4, samt fornyelse av all elektrisk utrustning, forbedret instrumentering, visualisering og kontroll av bryterne sammenlignet med dagens løsning. 

Løsningen skal øke evnen til å utnytte ren energi på Wacker Chemical sitt anlegg og minimere effekttap.

Kontrakten er i størrelsesorden 27 MNOK, og innebærer ansvar for engineering, prosjektering, innkjøp og commissioning i prosjektet som forventes ferdigstilt sommeren 2025.

Wacker Chemicals Norway AS har samtidig signert service- og supportavtale med Goodtech som innebefatter alle verkets vern- og kontrollanlegg.

"Wacker Chemicals har i mange år samarbeidet med Goodtech og opplever selskapet som en forutsigbar partner som forstår våre transformasjonsbehov og evner å løse disse på en effektiv og god måte", sier Torbjørn Halland, Administrerende direktør hos Wacker Holla.

Konsernsjef Margrethe Hauge understreker videre:

"Det er med stor glede vi har blitt valgt som partner for dette spennende prosjektet, som ikke bare vil styrke kraftforsyningen til ovn 4, men også legge grunnlaget for fremtidig vekst og digitalisering hos Wacker. Vårt nære samarbeid med Wacker Chemicals Holla de siste årene har gitt oss verdifull innsikt i deres drift og behov, og det er ekstra gledelig at de på nytt velger Goodtech som sin samarbeidspartner for å fortsette med sin effektivisering av driften."

ABB UPS Fambilde (002) crop

Energi- og ressursstyring i en og samme løsning

ABB Ability™ Energy and Asset Manager er en toppmorderne skytjeneste som integrerer både energi- og ressursstyring i en og samme løsning. Via din tilgjengelige nettleser kan du og annet nøkkelpersonell få full oversikt over det elektriske systemet, hvor som helst og når som helst.

Tavle crop

Godkjent eltavleprodusent

Formålet til Tavleforeningen er at de skal arbeide for å skape en anerkjent og selvstendig tavlebransje. Det har foreningen systematisk arbeidet med i om lag 25 år, så lenge Tavleforenignen har eksistert. Nå er man kommet til en milepel i dette arbeide. Nå lanseres verifikasjonsordning for bedriftssertifisering av tavleprodusenter. Norsk Sertifisering AS, som er en nøytral tredjepart, har utviklet ordningen i samarbeid med Tavleforeningen.

Phoenix lader crop

Universelle CCS-ladekontakter – nå permanent lading med 375 kW

CCS-kjøretøyladekontaktene Charx Connect universal fra Phoenix Contact tilrettelegger nå også for High Power Charging med 375 kW permanent. Den nye ytelsesklassen til type-1- og type-2-ladekontaktene muliggjør permanent HPC-lading uten kjøling, noe som forkorter ladetidene i elbiler og mobile maskiner betraktelig. 

Per-Loberg-Eriksen crop

De bygde for evig fremtid – noe som viste seg å være tre tiår

NTNU-forsker Jonas Nøland uttaler den 15. mai i Finansavisen at flere datasenter og kunstig intelligens vil skape et «uendelig kraftbehov». Kanskje er dette det siste bidraget i det som allerede ser ut til å bli den perfekte storm.

les mer...