KUKA_Sim Robot_Simulation crop

– et enklere liv for systemintegratorer

Flere smarte nyheter i KUKA.Sim 4.0

Mulighet for å lage komplette robotprosjekter, inkludere PLS og HMI, et spesielt tillegg for sveising og at programmet nå selges som et årlig abonnement med en meget konkurransedyktig pris – dette er noen av nyhetene når KUKA nå lanserer versjon 4.0 av simuleringsprogrammet KUKA.Sim.

– Vi har raffinert og behandlet programvaren og har flere smarte nyheter, sier Micael Amandusson, Channel Manager i KUKA Nordic.

KUKA.Sim er en programvare som gjør livet enklere for både systemintegratorer og sluttbrukere. Når en robotcelle skal bygges, er det mulig å utføre tester og identifisere eventuelle svakheter i en standard  PC.
I den nye versjonen er det også mulig – ved hjelp av et tillegg til programvaren – å bygge opp ditt eget bibliotek med konfigurerbare objekter med spesifisert kinematikk og så videre. Det er en stor fordel, i prinsippet kan du optimalisere alt. Du kan også gjøre ting som å simulere en nødstopp og se hvor langt roboten beveger seg etter at du har trykket på knappen, og hva konsekvensene er. Alt dette kan gjøres før utstyr kjøpes, noe som sparer både tid og penger.
– Du kan også eksportere hele konfigurasjonen direkte fra KUKA.Sim til robotene, men vi anbefaler likevel at du gjør det via WorkVisual, sier Micael Amandusson.
I følge ham er programvaren veldig brukervennlig og enkel å jobbe med, omtrent som å jobbe i Power Point, eller som et slags Minecraft for profesjonelle integratorer. Ved hjelp av KUKA.Sim er det i prinsippet mulig å gå ut til sluttkunden og demonstrere fullt utviklede applikasjoner i sin egen bærbare datamaskin.

Sparer arbeidstid
Det er også enkelt å lage raske utkast sammen med kunden på stedet, eller via et online møte.
– På bare noen få minutter kan du bygge opp illustrerte eksempler. Når du da har en mer ferdig jobb å vise, er det lett å eksportere en demo og sende den til kunden, sier Micael Amandusson.
Programvaren er så sikker at det er mulig å utføre en Factory Acceptance Test allerede på tastaturet. Og til slutt betyr alle muligheter for forberedende arbeid at det er mulig å redusere personalet som trengs for installasjon hos sluttkunden betydelig.

Blant nyhetene i KUKA.Sim 4.0 er:
• Ny KRL 
• Ny sveisemodul
• Mulighet til å lage Work Visual-objekter direkte i programvaren
• Mulighet til å inkludere PLS-kode (avgjørende i Virtual Commissioning)
• Selges nå som et årlig abonnement, noe som betyr at kundene ikke trenger å gjøre en stor investering.

Bestill en test / demo
For de som vil prøve programvaren, er det en 30-dagers prøveversjon å laste ned fra KUKA Nordics nettsted. Og hvis noen vil ha en guide i programmets funksjoner og muligheter, er Micael Amandusson og hans kolleger der for å hjelpe.
– Bare gi oss beskjed, så vil vi sette opp et online møte og går gjennom dette litt grundigere. 

 

NORD-NORDAC-PRO-SK-500P crop

Variantreduksjon i automasjonskapet

Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat.  Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.

Pepperl liten crop

Liten med kraftfull fotoelektriske avstandssensorene Pepperl+Fuchs

Det finnes en mengde applikasjoner som krever nøyaktig avstandsmåling over lange avstander. Denne oppgaven er krevende dersom sensoren ikke kan ta mye plass på grunn av installasjonssituasjonen i maskinen. Pepperl+Fuchs tilbyr nå en løsning med de nye fotoelektriske avstandssensorene i R200-serien integrerer raftig Pulse Ranging Technology (PRT) i et kompakt standardhus. 

Endress Rolf selbo crop

Rolf Selbo ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Rolf Selbo som Sales Engineer. Rolf tiltrådte stillingen 1. september 2024 og er lokalisert på vårt hovedkontor på Tranby.

Gylling crop

Ny CEO hos Gylling Teknikk

Selskapet takker Sverre Iversen for sin støe hånd. I 1983 var Sverre Iversen med på å starte det som i dag heter Gylling Teknikk AS. Tre ansatte og ett selskap har nå blitt til åtte selskaper med over 90 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Det har vært litt av en reise. Sverre trapper nå ned og 30. juni hadde han sin siste dag som daglig leder. Han gir stafettpinnen videre til Nicolai og holder seg i bakgrunnen i en overgangsperiode.