KUKA_Sim Robot_Simulation crop

– et enklere liv for systemintegratorer

Flere smarte nyheter i KUKA.Sim 4.0

Mulighet for å lage komplette robotprosjekter, inkludere PLS og HMI, et spesielt tillegg for sveising og at programmet nå selges som et årlig abonnement med en meget konkurransedyktig pris – dette er noen av nyhetene når KUKA nå lanserer versjon 4.0 av simuleringsprogrammet KUKA.Sim.

– Vi har raffinert og behandlet programvaren og har flere smarte nyheter, sier Micael Amandusson, Channel Manager i KUKA Nordic.

KUKA.Sim er en programvare som gjør livet enklere for både systemintegratorer og sluttbrukere. Når en robotcelle skal bygges, er det mulig å utføre tester og identifisere eventuelle svakheter i en standard  PC.
I den nye versjonen er det også mulig – ved hjelp av et tillegg til programvaren – å bygge opp ditt eget bibliotek med konfigurerbare objekter med spesifisert kinematikk og så videre. Det er en stor fordel, i prinsippet kan du optimalisere alt. Du kan også gjøre ting som å simulere en nødstopp og se hvor langt roboten beveger seg etter at du har trykket på knappen, og hva konsekvensene er. Alt dette kan gjøres før utstyr kjøpes, noe som sparer både tid og penger.
– Du kan også eksportere hele konfigurasjonen direkte fra KUKA.Sim til robotene, men vi anbefaler likevel at du gjør det via WorkVisual, sier Micael Amandusson.
I følge ham er programvaren veldig brukervennlig og enkel å jobbe med, omtrent som å jobbe i Power Point, eller som et slags Minecraft for profesjonelle integratorer. Ved hjelp av KUKA.Sim er det i prinsippet mulig å gå ut til sluttkunden og demonstrere fullt utviklede applikasjoner i sin egen bærbare datamaskin.

Sparer arbeidstid
Det er også enkelt å lage raske utkast sammen med kunden på stedet, eller via et online møte.
– På bare noen få minutter kan du bygge opp illustrerte eksempler. Når du da har en mer ferdig jobb å vise, er det lett å eksportere en demo og sende den til kunden, sier Micael Amandusson.
Programvaren er så sikker at det er mulig å utføre en Factory Acceptance Test allerede på tastaturet. Og til slutt betyr alle muligheter for forberedende arbeid at det er mulig å redusere personalet som trengs for installasjon hos sluttkunden betydelig.

Blant nyhetene i KUKA.Sim 4.0 er:
• Ny KRL 
• Ny sveisemodul
• Mulighet til å lage Work Visual-objekter direkte i programvaren
• Mulighet til å inkludere PLS-kode (avgjørende i Virtual Commissioning)
• Selges nå som et årlig abonnement, noe som betyr at kundene ikke trenger å gjøre en stor investering.

Bestill en test / demo
For de som vil prøve programvaren, er det en 30-dagers prøveversjon å laste ned fra KUKA Nordics nettsted. Og hvis noen vil ha en guide i programmets funksjoner og muligheter, er Micael Amandusson og hans kolleger der for å hjelpe.
– Bare gi oss beskjed, så vil vi sette opp et online møte og går gjennom dette litt grundigere. 

 

Pepperl induktiv giver crop

Induktive givere med forbedrede egenskaper fra ledende leverandør

Utviklingen av den nye porteføljen var utvilsomt selskapets lange erfaring

Selv om sylindriske induktive givere har vært på markedet i mer enn 60 år er det fortsatt behov og muligheter for forbedringer. Pepperl+Fuchs har gjennomført en redesign av DC-utgaven som har medført forbedring av egenskaper som er viktige for mange kunder.

les mer...
Håland SVi3-positioner-ventilstiller crop

Ny Masoneilan SVI3 positioner

Håland Instrumentering AS presenterer ny brukervennlig digital ventilpositioner / ventilstiller for pneumatiske kontrollventiler. Den benytter samtidig avansert teknologi for pålitelig og nøyaktig ventil posisjonering.

les mer...
NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Kan enkelt og lokalt styres og betjene

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

les mer...
AMNYTT 05 2021 kollasj crop

AMNYTT 05 2021 er publisert

Mange bedrifter er på god vei i å utvikle bærekraftige og lønnsomme arbeidsplasser. Men flere bør følge etter de gode eksempler. Utfordringene er muligens å ta til seg nødvendig kompetanse. Men det er det overkommelig å løse. Snakk med bedrifter som har startet den digitale reise, eller spør anerkjente utviklingsmiljøer. Vi har nødvendig kompetanse her i landet.

les mer...