
Bruksområdet for OPTIWAVE 1010 omfatter nesten alle væsker
Enkel radarmåling i bypasskamre og magnetindikatorer
Med OPTIWAVE 1010 introduserer KROHNE en ny radar nivåtransmitter for bypasskamre og magnetindikatorer. Nivåtransmitteren er utformet som en rimelig løsning for kontinuerlig nivåmåling av væsker i bypasskamre i ulike industrier som f.eks kjemisk prosess, olje & gass, strøm, vann og avløp.
- 2 tråds FMCW radar nivåtransmitter for bypasskamre og magnetindikatorer
- Kontinuerlig måling av væsker, ingen minimum εr -verdi ved bruk av flottør
- Direkte og nøyaktig måling av nivå i bypasskamre
- Dobbel prosesstetning for sikkerhet, og mulighet for å demontere under drift
OPTIWAVE 1010 kan kombineres med KROHNE BM 26 magnetindikator, og dermed gi en 4-20 mA HART utgang til mekaniske enheter. Kombinasjonene kan enkelt bestilles som en helhet, f.eks som BM 26 W1010 (OPTIWAVE 1010 sveiset til BM 26). Alternativt kan det sveises på et bypasskammer med innvendig diameter 38-56 mm. Dermed er det også mulig for andre produsenter av magnetindikator å tilby en radarmåling som et tillegg til sitt produktspekter
OPTIWAVE 1010 er konkurransedyktig priset for å erstatte REED-kontakter, magnetfølere og enkle TDR sendere som vanligvis brukes i bypasskamre eller magnetindikatorer. I tillegg til en målenøyaktighet på ± 5 mm, gir FMCW prinsippet en mye bedre total nøyaktighet i bypass-anvendelser; mens REED-kontaktene måler flottørstilling som avhenger av produktets densitet, måler FMCW radaren direkte på væskeoverflaten .
Bruksområdet for OPTIWAVE 1010 omfatter nesten alle væsker med prosesstemperaturer ≤ + 150 ° C / + 302 ° C , opptil 40 barg og måleområder opp til 8 m . For rene væsker med dielektrisk konstant εr ≥ 3 på enheten måles overflaten direkte, for εr <3, brukes en flottør med "målskive".
OPTIWAVE 1010 har dobbel prosesstetning som gjør det mulig å fjerne transmitteren under drift. Enheten er forhåndskonfigurert på fabrikken og leveres klar til bruk (2-tråds loopforsyning). Programspesifikke justeringer er mulig via HART / DD og DTM.
Om KROHNE Instumentation:
KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vel som analyse og signalbehandling. Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980. Hovedkontoret ligger i Moss. Selskapet har 24 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger. KROHNE står for innovasjon og maksimal produktkvalitet og er en av markedslederne innenfor industriell måleteknologi.
Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo
Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.
Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen
Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.
Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår.
Verdens største anlegg
Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.