EH_Cernay crop

Vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere

Endress+Hauser åpner nytt anlegg i Frankrike

For å møte den økende etterspørselen etter mengdemålere har selskapet åpnet et nytt produksjons- og kontorbygg. Endress+Hauser produserer mengdemålere i Cernay for levering til kunder over hele verden. "Cernay er et av selskapets raskest voksende anlegg og har allerede blitt utvidet ni ganger siden det startet driften i 1991," sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser-konsernet ved innvielsesseremonien for det nye produksjons- og kontorbygget.

Denne seremonien fant sted 10. juni 2022 i nærvær av kunder, partnere og gjester fra stat og næringsliv.

De ekstra 10 000 kvadratmeterne vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere. Ved dette anlegget er man blant annet spesialisert på fôring av målerørene i disse allsidige instrumentene, et viktig produksjonstrinn for kvaliteten på instrumentene. Tilbygget har også plass til kontorer, møterom, en kantine og et kundeområde for fabrikkgodkjenningstester. Anlegget har i dag 430 ansatte.

Produksjon i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder

Byggingen begynte i januar i 2019 og ble fullført i april i 2020. "Her i Cernay produserer vi i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder, akkurat slik vi gjør ved alle våre andre anlegg over hele verden. Det er derfor viktig for oss å tilby de ansatte et arbeidsmiljø som oppfyller deres behov," sier Thierry Weissgerber, administrerende direktør for Endress+Hauser Flow i Cernay.

Store karnappvinduer gir naturlig lys. Pause- og avslapningsområder med sofaer og kjøkkenkroker ble også integrert i produksjonsbygningen.

I tillegg til elektromagnetiske mengdemålere produserer Cernay ultralyd- og vortexmålere. Den nye bygningen ble hovedsakelig utviklet for produksjon av Progmag H- og Dosimag H-produkter, som primært brukes innenfor næringsmiddelindustrien og biovitenskap. En dobbeltsjiktet fasade demper støyen fra produksjonsanlegget. Sirkulasjonsganger gjør det mulig å levere materialet nær produksjonslinjene og spare plass.

Lavt energiforbruk

Selskapet har gjort en rekke investeringer og utført en lang rekke prosjekter for å redusere energiforbruket ved anlegget. Blant annet er det installert et energigjenvinningssystem som lagrer varmen fra kompressorene om vinteren i kjelerommene for å hindre at den går til spille. Bygningskonstruksjonen overholder den nyeste RT 2020-standarden og oppfyller derfor strenge krav til varmeisolasjon. Det arbeides også med å sørge for sertifisering i samsvar med ISO 50001.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...