EH_Cernay crop

Vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere

Endress+Hauser åpner nytt anlegg i Frankrike

For å møte den økende etterspørselen etter mengdemålere har selskapet åpnet et nytt produksjons- og kontorbygg. Endress+Hauser produserer mengdemålere i Cernay for levering til kunder over hele verden. "Cernay er et av selskapets raskest voksende anlegg og har allerede blitt utvidet ni ganger siden det startet driften i 1991," sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser-konsernet ved innvielsesseremonien for det nye produksjons- og kontorbygget.

Denne seremonien fant sted 10. juni 2022 i nærvær av kunder, partnere og gjester fra stat og næringsliv.

De ekstra 10 000 kvadratmeterne vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere. Ved dette anlegget er man blant annet spesialisert på fôring av målerørene i disse allsidige instrumentene, et viktig produksjonstrinn for kvaliteten på instrumentene. Tilbygget har også plass til kontorer, møterom, en kantine og et kundeområde for fabrikkgodkjenningstester. Anlegget har i dag 430 ansatte.

Produksjon i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder

Byggingen begynte i januar i 2019 og ble fullført i april i 2020. "Her i Cernay produserer vi i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder, akkurat slik vi gjør ved alle våre andre anlegg over hele verden. Det er derfor viktig for oss å tilby de ansatte et arbeidsmiljø som oppfyller deres behov," sier Thierry Weissgerber, administrerende direktør for Endress+Hauser Flow i Cernay.

Store karnappvinduer gir naturlig lys. Pause- og avslapningsområder med sofaer og kjøkkenkroker ble også integrert i produksjonsbygningen.

I tillegg til elektromagnetiske mengdemålere produserer Cernay ultralyd- og vortexmålere. Den nye bygningen ble hovedsakelig utviklet for produksjon av Progmag H- og Dosimag H-produkter, som primært brukes innenfor næringsmiddelindustrien og biovitenskap. En dobbeltsjiktet fasade demper støyen fra produksjonsanlegget. Sirkulasjonsganger gjør det mulig å levere materialet nær produksjonslinjene og spare plass.

Lavt energiforbruk

Selskapet har gjort en rekke investeringer og utført en lang rekke prosjekter for å redusere energiforbruket ved anlegget. Blant annet er det installert et energigjenvinningssystem som lagrer varmen fra kompressorene om vinteren i kjelerommene for å hindre at den går til spille. Bygningskonstruksjonen overholder den nyeste RT 2020-standarden og oppfyller derfor strenge krav til varmeisolasjon. Det arbeides også med å sørge for sertifisering i samsvar med ISO 50001.

Eaton iPC crop

Eaton med nye, kraftige PC-er med berøringsskjerm for bruk i krevende industri- og prosessmiljøer

Energistyringsselskapet Eaton har lansert neste generasjons fleksible PC-er med berøringspaneler fra den populære XP500-serien – som lar brukerne utføre en rekke kontroll- og visualiseringsoppgaver. XP-504-serien består av kraftige industri-PC-er med et moderne, slankt design som gjør det enkelt å bruke dem effektivt for de mest krevende visualiserings- og kontrolloppgavene.

les mer...
AMNYTT 05 2022 kolasj crop

AMNYTT 05 2022 er publisert

Norsk industri går bra. De aller fleste av AMNYTTs kontakter melder om positive resultater i 2020, 2021, og også så langt i år. Men usikkerheten er stor. Internasjonalt er det en klar trend i å ta produksjon hjem, eller benytte underleverandører som geografisk er på samme kontinent. Problemene med lange og usikre leveringskjeder gir nå utslag i bedriftenes leveringsdyktighet og økonomisk resultat.

les mer...
Parker trykksensor crop

Parker Hannifin introduserer ny SensoControl-trykksensor, SCP04, for hydrogenbruksområder

Utformet for å oppfylle de kjemiske og fysiske kravene i hele hydrogenlivssyklus

Parker Hannifin, verdensledende innen bevegelses- og styringsteknologier, kunngjør lanseringen av den nye SensoControl® SCP04-trykksensoren for hydrogenbruksområder. Med denne nyeste utviklingen følger Parker sin strategi for å utvikle produkter for nye markeder og fremtidige bruksområder.

les mer...
EH PromassQ300_DN150-250_Alu crop

Proline Promass Q 300/500 med smart 4-rørsteknologi

Svært nøyaktig måler ved depotoverføring og fiskal måling

Gir maksimal nøyaktighet ved lasting, lossing og transport av hydrokarboner i olje- og gassindustrien. På verdensbasis produseres, transporteres, lagres og selges det hver dag over 90 millioner fat råolje, naturgass og raffinerte hydrokarboner til sluttkundene.

les mer...