EH_Cernay crop

Vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere

Endress+Hauser åpner nytt anlegg i Frankrike

For å møte den økende etterspørselen etter mengdemålere har selskapet åpnet et nytt produksjons- og kontorbygg. Endress+Hauser produserer mengdemålere i Cernay for levering til kunder over hele verden. "Cernay er et av selskapets raskest voksende anlegg og har allerede blitt utvidet ni ganger siden det startet driften i 1991," sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser-konsernet ved innvielsesseremonien for det nye produksjons- og kontorbygget.

Denne seremonien fant sted 10. juni 2022 i nærvær av kunder, partnere og gjester fra stat og næringsliv.

De ekstra 10 000 kvadratmeterne vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere. Ved dette anlegget er man blant annet spesialisert på fôring av målerørene i disse allsidige instrumentene, et viktig produksjonstrinn for kvaliteten på instrumentene. Tilbygget har også plass til kontorer, møterom, en kantine og et kundeområde for fabrikkgodkjenningstester. Anlegget har i dag 430 ansatte.

Produksjon i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder

Byggingen begynte i januar i 2019 og ble fullført i april i 2020. "Her i Cernay produserer vi i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder, akkurat slik vi gjør ved alle våre andre anlegg over hele verden. Det er derfor viktig for oss å tilby de ansatte et arbeidsmiljø som oppfyller deres behov," sier Thierry Weissgerber, administrerende direktør for Endress+Hauser Flow i Cernay.

Store karnappvinduer gir naturlig lys. Pause- og avslapningsområder med sofaer og kjøkkenkroker ble også integrert i produksjonsbygningen.

I tillegg til elektromagnetiske mengdemålere produserer Cernay ultralyd- og vortexmålere. Den nye bygningen ble hovedsakelig utviklet for produksjon av Progmag H- og Dosimag H-produkter, som primært brukes innenfor næringsmiddelindustrien og biovitenskap. En dobbeltsjiktet fasade demper støyen fra produksjonsanlegget. Sirkulasjonsganger gjør det mulig å levere materialet nær produksjonslinjene og spare plass.

Lavt energiforbruk

Selskapet har gjort en rekke investeringer og utført en lang rekke prosjekter for å redusere energiforbruket ved anlegget. Blant annet er det installert et energigjenvinningssystem som lagrer varmen fra kompressorene om vinteren i kjelerommene for å hindre at den går til spille. Bygningskonstruksjonen overholder den nyeste RT 2020-standarden og oppfyller derfor strenge krav til varmeisolasjon. Det arbeides også med å sørge for sertifisering i samsvar med ISO 50001.

Emerson crop

Emerson vinner IoT Breakthrough-pris for 2025 for «Årets industrielle innovasjon»

Emerson har vunnet prisen for «Årets industrielle IoT-innovasjon» for sin DeltaV™ Workflow Management-programvare under den 9. årlige IoT Breakthrough Awards. Prisen anerkjenner Emersons neste generasjons programvare-som-en-tjeneste-løsning for å hjelpe farmasøytiske selskaper med å utvikle, skalere og produsere livsendrende celle- og genterapier mer effektivt.

EH_gas_measurement crop

Strategisk partnerskap er i gang

SICK og Endress+Hauser slår seg sammen om prosessautomatisering. SICK og Endress+Hauser tar i bruk sitt strategiske partnerskap innen prosessautomatisering: SICKs avanserte gassanalyse- og mengdemålingsteknologi er nå en integrert del av Endress+Hausers omfattende instrumentportefølje. Målet med samarbeidet er å gi kunder i prosessindustrien enda bedre støtte til å øke anleggets effektivitet, beskytte miljøet og redusere CO2-avtrykket.

Fint Halvor crop

Fieldbus International AS gjør strategisk oppkjøp av Fieldbus Inc

Fieldbus International AS, Fint AS, en ledende leverandør av feltbusskommunikasjonsteknologi, har fornøyelsen av å kunngjøre at de har inngått en avtale om å kjøpe Fieldbus Inc, et ledende selskap innen Foundation Fieldbus-teknologi. Dette strategiske oppkjøpet understreker Fints ambisjon om å bli verdens ledende leverandør av feltbuss konvertere og øke verdien på selskapet. 

Gloria crop

Med ny teknologi og tett samarbeid som drivkraft

Gloria Odberg er ansvarlig for styresystemet hos BASF i Sandefjord. Hun drives fremover av ny teknologi og godt samspill med kollegaer og andre forbindelser i industrien. Vi skal innom datafangst, kunstig intelligens, styringssystem og kommunikasjonsløsninger.