EH_2023_altendorf crop

Dynamisk start på det nye året

Endress+Hauser noterer sterk omsetningsvekst i 2022 og kan se lyst på fremtiden

Endress+Hauser tar fatt på jubileumsåret sitt med godt driv. I 2022 økte spesialisten på målings- og automatiseringsteknologi den konsoliderte omsetningen med 17 prosent til over 3,3 milliarder euro. Nesten 16 000 personer er ansatt i konsernet verden over. Den sveitsiske familiebedriften har også gode utsikter for 2023, som også er året bedriften fyller 70 år.

Fra oppstartsbedrift til global aktør

1. februar 1953 registrerte Georg H. Endress og Ludwig Hauser firmaet sitt offisielt. Siden har bedriften vokst fra et tomannsforetak til en ledende global leverandør av prosess- og laboratorieinstrumenter, automatiseringsløsninger og -tjenester. Gruppen har salgs- og støttevirksomheter i 125 land og produksjon i alle de store økonomiske regionene, noe som gjør familiebedriften til en virkelig global aktør.

Sterk vekst, positive utsikter

“I 2022 så vi stor vekst. Til tross for høyt belastede forsynings- og logistikkjeder var vi likevel i stand til å gi kundene pålitelig støtte”, rapporterer økonomidirektør dr. Luc Schultheiss. Takket være en økning i innkommende bestillinger kan Endress+Hauser ta fatt på 70-årsjubileumsåret i godt driv. “Vi forventer en tosifret vekstprosent i omsetning i 2023 også”, sier økonomidirektøren. Bedriften ønsker å skape nye jobber verden rundt og planlegger å investere stort i bygninger og utstyr.

Fokus på langsiktig suksess

Endress+Hauser har nesten doblet salgsvolumet de siste ti årene, og antallet ansatte har vokst med over 50 prosent. I samme periode ble det investert godt over 1,5 milliard euro fra gruppens egne finansmidler i nye bygninger og utstyr. “Kundene setter pris på oss, de ansatte er engasjerte og andelseierne tenker langsiktig”, sier administrerende direktør Matthias Altendorf. “Vi kan være stolte av det vi har oppnådd og gå fremtiden i møte med hodet hevet.”

Jubileumsfeiring

De ansatte vil feire gruppens 70-årsjubileum med både små og store arrangementer og aktiviteter over hele verden. Fra 26. til 28. juni 2023 inviterer Endress+Hauser kunder, partnere og industrieksperter til å delta på Globalt forum i Basel, Sveits, for å sammen diskutere bærekraftsforvandlingen i prosessindustrien. Endress+Hauser vil legge frem den reviderte årsrapporten i Basel i Sveits 4. april 2023.

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...