EH_2023_altendorf crop

Dynamisk start på det nye året

Endress+Hauser noterer sterk omsetningsvekst i 2022 og kan se lyst på fremtiden

Endress+Hauser tar fatt på jubileumsåret sitt med godt driv. I 2022 økte spesialisten på målings- og automatiseringsteknologi den konsoliderte omsetningen med 17 prosent til over 3,3 milliarder euro. Nesten 16 000 personer er ansatt i konsernet verden over. Den sveitsiske familiebedriften har også gode utsikter for 2023, som også er året bedriften fyller 70 år.

Fra oppstartsbedrift til global aktør

1. februar 1953 registrerte Georg H. Endress og Ludwig Hauser firmaet sitt offisielt. Siden har bedriften vokst fra et tomannsforetak til en ledende global leverandør av prosess- og laboratorieinstrumenter, automatiseringsløsninger og -tjenester. Gruppen har salgs- og støttevirksomheter i 125 land og produksjon i alle de store økonomiske regionene, noe som gjør familiebedriften til en virkelig global aktør.

Sterk vekst, positive utsikter

“I 2022 så vi stor vekst. Til tross for høyt belastede forsynings- og logistikkjeder var vi likevel i stand til å gi kundene pålitelig støtte”, rapporterer økonomidirektør dr. Luc Schultheiss. Takket være en økning i innkommende bestillinger kan Endress+Hauser ta fatt på 70-årsjubileumsåret i godt driv. “Vi forventer en tosifret vekstprosent i omsetning i 2023 også”, sier økonomidirektøren. Bedriften ønsker å skape nye jobber verden rundt og planlegger å investere stort i bygninger og utstyr.

Fokus på langsiktig suksess

Endress+Hauser har nesten doblet salgsvolumet de siste ti årene, og antallet ansatte har vokst med over 50 prosent. I samme periode ble det investert godt over 1,5 milliard euro fra gruppens egne finansmidler i nye bygninger og utstyr. “Kundene setter pris på oss, de ansatte er engasjerte og andelseierne tenker langsiktig”, sier administrerende direktør Matthias Altendorf. “Vi kan være stolte av det vi har oppnådd og gå fremtiden i møte med hodet hevet.”

Jubileumsfeiring

De ansatte vil feire gruppens 70-årsjubileum med både små og store arrangementer og aktiviteter over hele verden. Fra 26. til 28. juni 2023 inviterer Endress+Hauser kunder, partnere og industrieksperter til å delta på Globalt forum i Basel, Sveits, for å sammen diskutere bærekraftsforvandlingen i prosessindustrien. Endress+Hauser vil legge frem den reviderte årsrapporten i Basel i Sveits 4. april 2023.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...