
Kan generere 50 til 60 prosent av prosjektet
Design på halvparten av tiden
Hvordan kan en produsent av komplekse kontrollkabinetter oppnå konkurransedyktige fordeler? Ved å automatisere sine prosesser. Bilfinger GreyLogix som er basert i Flensburg, Tyskland, bruker nå EEC One fra Eplan - noe som halverer tiden det tar å produsere diagrammer.
Med 650 ansatte er GreyLogix blant de største når det kommer til å konstruere automasjonsløsninger. Selskapet, som har vært aktive i 15 år, spesialiserer seg på store automasjonsteknologi som krever ingeniørekspertise i tillegg til industrispesifikk kunnskap. Det er derfor at deres team er organisert i forskjellig forretningsenheter som hver for seg fokuserer på spesifikke markedssegmenter slik som olje og gass, næringsmidler og «Vi har ingen standardprosjekter, så det eksisterer heller ingen lærekurve,» sier Thomas Besser, teamleder for CAE Centre of Excellence. «Det betyr at ekspertise og erfaring er ekstra viktig.» Dette gjelder programmering, som består av hoveddelen av arbeidet, men også elektrisk design og utvikling av skap for bryterutstyr. GreyLogix har alltid vært avhengige av en stor grad av automasjon: «Vi innså tidlig at vi måtte være sterke innenfor prosjekt- og prosesstyring. Vi vil tilby våre kunder ekstra verdi: være smartere og mer intelligent. Vi arbeider hele tiden med dette.»
Eplan Engineering Configuration One (EEC One) er et nytt tillegg til verktøyene som GreyLogix bruker for elektrisk ingeniørarbeid. Denne programvaren tillater automatisk generering av diagrammer, basert på et Excel-grensesnitt. Dette krever en spesifikk tilnærming; ingeniøren angir grunnleggende parametre i en tabell, som for eksempel spenning. Deretter velges komponenter fra en individuelt konfigurert liste, som «75 kW motor» og ved et trykk på «konfigurering»-knappen mottas kablingsdiagrammet.
Forarbeid lønner seg
Diagrammet krever fortsatt individuelle justeringer, men det tilbyr et godt grunnlag og sparer mye tid. Thomas Besser forklarer, «Du kan generere 50 til 60 prosent av prosjektet ved hjelp av denne automatiserte designprosessen. Ingeniører kan nå bruke den ekstra tiden til å løse kreative oppgaver.» Komponenter og strukturer må defineres på forhånd, men dette lønner seg, det er derfor GreyLogix gradvis faser inn EEC One i alle sine forretningsenheter. Ingeniører står fritt til å bruke systemet som de vil. «Du behøver ikke behandle alt i EEC One,» sier Besser. «Ingeniører kan for eksempel like gjerne konfigurere alle enhetstaggene i Eplan Electric P8 - det er opp til dem.» Fordelene som GreyLogix ser i automatisert elektrisk ingeniørarbeid er så store at selskapet nå vurderer å introdusere liknende konsepter for programvareprogrammering: som Besser sier, «Vi vil spare 10 til 15 prosent ekstra på tiden vi bruker på denne tidskrevende oppgaven.»
GreyLogix produserer kontrollkabinett uten å ha et lager. De tilgjengelige komponentene monteres i henhold til Kanban-systemet. Alle komponentene kjøres igjennom produksjonsprosessen, hvert kontrollkabinett plasseres på en spesialbygd monteringsvogn, som forbedrer fleksibilitet. En stor planleggingstavle fremme i hallen viser aktuell sykluser hvor de individuelle produktene er strukturert og arbeidsstasjonene bemannet. Automation er også veldig avansert her: platemetallbehandling utføres direkte fra CAE-systemet - Eplan Pro Panel - på et Perforex maskinsenter fra Kiesling.
Monteringsdesign av kontrollskap med Eplan Pro Panel utføres av eksperter som er eneansvarlig for denne oppgaven. «De tre kollegene jobbet opprinnelig i produksjon,» sier Besser. «De vet hvordan monteringen skal utføres på best måte. Ingeniørene utfører design og er også ansvarlige for bestillinger og utskrift av kablingsdiagrammer.» Både kundene og salgsavdelingen setter pris på 3D-layout som generes av Eplan Pro Panel. GreyLogix følger ønskene til sine kunder når de velger ingeniørverktøy: «Vi bruker ni forskjellige ECAD-programmer. Men når vi selv velger hvilket program vi skal bruke så velger vi Eplan. Og monteringsdesign utføres alltid i Eplan.»
Aggreko øker batteriinvesteringene til 200 millioner dollar for å støtte energiovergangen
Aggreko har økt sine globale investeringer i mobile batterilagringssystemer (BESS) til rundt 200 millioner dollar, slik at flere bedrifter kan få tilgang til den nyeste batteriteknologien og nå sine mål om netto nullutslipp.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Ny kraftig SCARA-robot fra KUKA
– raske bevegelser og 60 kg nyttelast. KUKA lanserer nok en SCARA-robot denne høsten. En kraftig modell med en maksimal nyttelast på 60 kilo. SCARA-roboter har flere fordeler. De er energieffektive, kostnadseffektive og kan bevege seg raskt med svært høy presisjon, sier Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.
Neste generasjon PLS teknologi
Beckhoff muliggjør et reelt sprang i ytelse innen automasjonsteknologi med TwinCAT PLC++. Både utvikling og hastighet kan akselereres, samtidig som de velkjente fordelene med TwinCAT, som konsekvent integrasjon, kompatibilitet og åpenhet, fortsatt leveres.