AD Gateway-bacnet-crop

Økende behov for å integrere Modbus inn i BACnet-neverk

Anybus-gateway får Modbus-enheter til å snakke BACnet

Den nye Anybus BACnet til Modbus gatewayen gjør det mulig å koble Modbus-enheter til et BACnet-nettverk. Gatewayen forhandles av AD Elektronikk oghåndterer konvertering mellom Modbus (RTU, ASCII, TCP) og BACnet/IP.

Modbus enheten fremstår som en BACnet-kompatibel enhet på BACnet-nettverket. Ettersom BACnet-nettverk blir stadig mer brukt i bygnings- og infrastrukturinstallasjoner, finnes det også et økende behov for å integrere enheter som kommuniserer på Modbus inn i BACnet-nettverk.

Derfor presenterer HMS nå Anybus BACnet til Modbus gatewayen.
Denne gateway fungerer som en oversetter mellom de to nettverkene og tillater at Modbus RTU, ASCII og TCP-enheter vises som individuelle BACnet-kompatible enheter på et BACnet/IP-nettverk. Dette gjør det mulig for sentral BACnet-kontroll og tilsyn av Modbus-enheter som VVS-kontrollere og måleutstyr i bygningsinstallasjoner.

Vi gjør BACnet-systemintegrasjon enklere
«Anybus BACnet til Modbus gatewayen gir systemintegratorer og bygningseiere mer fleksibilitet siden de nå også kan bruke Modbus-enheter i BACnet-prosjekter,» sier Markus Bladh, produktsjef i HMS. «Gatewayen er også godt tilpasset for maskinbyggere som ønsker å tilby sine produkter til bygningsautomasjonsmarkedet. Vi ser en økende generell markedsetterspørsel for å koble Modbus-enheter til BACnet-nettverk. Denne nye gatewayen legger til enda en gateway-kombinasjon i tillegg de over 300 Anybus-gatewayene som allerede er tilgjengelig hyllevare for feltbuss og industriell Ethernet-tilkobling.»

Hvordan gatewayen fungerer
To porter er tilgjengelig på gateway for å koble til seriell Modbus (RTU og ASCII) og Ethernet (BACnet/IP og Modbus TCP). Ett gratis bibliotek over standar Modbus enheter brukes for å raskt kunne etablere kommunikasjon mellom nettverkene. HMS leverer også et enkelt brukervenlig verktøy med instruksjoner om hvordan du oppretter enhetsprofiler for Modbus-enheter som ennå ikke dekkes av biblioteket. Idriftsettelse og feilsøking utføres i det medfølgende nettgrensesnittet.

HMS Industrial Networks
HMS Industrial Networks er den ledende uavhengige leverandøren av prosjekter for industriell kommunikasjon inkludert ekstern administrasjon. HMS utvikler og produserer løsninger for tilkobling av automasjonsenheter og systemer til industrielle nettverk under merkevarene Netbiter, Anybus og IXXAT.

Utvikling og produksjon foregår ved hovedkvarteret i Halmstad, Sverige og i Weingarten, Tyskland. Salg og support håndteres lokalt av avdelingskontorer i Kina, Danmark, Frankrike, Tyskland, India, Italia, Japan, Storbritannia og USA. HMS sysselsetter over 350 personer og hadde en omsetning på 57 millioner EUR i 2013. HMS er notert på NASDAQ OMX i Stockholm.
 
Ytterligere informasjon finnes på www.ad.no

Siemens UNIBUSS crop

Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo

Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.

Guard Bergen crop

Tar grep for å sikre fremtidens vannkvalitet i Bergen

Guard Automation skal levere Norges største og mest komplekse driftskontrollsystem for vann og avløp til Bergen Vann. Systemet skal sikre rent vann til over 300 000 mennesker i og rundt Bergen. Bergen Vann leverer rent drikkevann og avløpsrensing til over 300 000 mennesker bosatt i Bergen og Bjørnafjorden kommune. Nå er det klart at Guard Automation skal levere et nytt driftssystem for å sikre den kritiske infrastrukturen.

Pepperl WILSEN_Wireless_LoRaWAN_Sensors crop

Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa

Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde. Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår. 

DF crop

Verdens største anlegg

Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.