Kolasj 01 2022 crop

AMNYTT 01 2022 er publisert

Kraftprisene har fått de fleste til å interessere seg for hvorledes elektrisk kraft blir utnyttet her til lands. Mange er nok enig i at det norske vannkraftsystemet er ett samfunnsgode vi har nytt godt av her til lands. I det siste halve året har spørsmålstillingen dreid seg mer mot hvem i samfunnet som nytter godt av dette gode. Økonomisk er det ingen tvil om at det er kraftprodusentene, og derved indirekte en rekke kommuner og staten.

Ofte argumenterer sentrale politikere med at utenlandskabler sikrer krafttilgang her i landet. Dette argumentet har de nok fått servert av selskaper som har muligheten til å eksportere elektrisk kraft. Hvis man ser på statistikk for import og eksport av elektrisk kraft fra 2010 til 2020 er det kun to år med større import enn eksport. Størst avvik var det i 2020 med 7 550 GWh importert elektrisk kraft. I 2019 var importoverskuddet på 44 GWh, for null å egen. De de øvrige årene i denne tiårs perioden lå eksportoverskuddet på 10 000 til 15 000 GWh. Disse tallene tyder vel på at behovet for 17 utenlandskabler for å sikre nok kraft til landet ikke er til stede noen særlig grad.

Hva med kraft til det grønne skiftet. I denne utgaven er det mange forskejllige temaer vi behandler. 

Dette er noen av sakene:

  • Selvgående robot effektiviserer fôring
  • Kompetanse og erfaring
  • Automatisk ladesystem
  • Norges smarteste industribedrift

Last ned siste utgave av AMNYTT her.

eaton-pkz-and-dil-with-push-in-terminals-crop

Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer

Leggee til nye enheter med push-in-klemmer

Eaton utvider porteføljen innen motorvernbrytere, motorstartere og kontaktorer ved å lansere flere varianter med push-in-teknologi. Dermed skrus produktiviteten opp flere hakk.

les mer...
Rital RiP crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere.

les mer...
NORD-DuoDrive-3kW crop

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet til det globale skipsmarkedet.

les mer...
Rittal crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig i RiPanel

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere. Med Rittals nye RiPanel konfigurator kan man spesialtilpasse kapslingen, inkludert tilbehør og prisinformasjon, og deretter bestille online.

les mer...