Portrait of a Smart Seductive Young Woman Wearing Glasses Holds

ABB lanserer datasikkerhetsløsning for å forenkle og forbedre beskyttelsen av industriell infrastruktur

ABB Ability™ Cyber Security Workplace konsoliderer informasjonen fra datasikkerhetsverktøy inn i ett skjermbilde; Det effektiviserer visningen av kompleks informasjon og reduserer risikoeksponering.  Den nye løsningen tar sikte på å lukke det nåværende kompetansegapet i datasikkerhet og sikre at kritisk industriutstyr er beskyttet. Forenklet informasjon gjør det lettere å ta riktige beslutninger og forbedre industriell automasjonssikkerhet.

ABB har lansert ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP). Løsningen forbedrer beskyttelsen av kritisk industriell infrastruktur ved å konsolidere både ABB- og tredjeparts datasikkerhetsløsninger i en brukervennlig, altomfattende digital plattform. Ved å gjøre datasikkerhetsinformasjon mer tilgjengelig og enklere å administrere, kan brukerne raskt identifisere og utbedre problemer, og derved redusere eksponeringen for risiko.

Forskning fra Cybersecurity Ventures viser at globale datakriminalitetskostnader fra tyveri av åndsverk, driftsforstyrrelser og skade på fysiske eiendeler kan vokse med 15 prosent årlig i løpet av de neste fem årene1. Dette kan representere en årlig kostnad på rundt 10,5 billioner dollar innen 20252. Det er tilsvarende halvparten av USAs BNP.

ABBs nye løsning hjelper til med å møte denne trusselen og vil mer effektivt kunne beskytte viktig produksjonsutstyr ved å gjøre vedlikehold av datasikkerhet til en sentral del av den daglige driften og oppsummere informasjon i et enkelt bilde. Mange av de eksisterende datasikkerhetsverktøyene er silobaserte. Det tvinger brukerne til å sjekke flere systemer for å forstå status, utføre vedlikeholdsoppgaver eller svare på en hendelse. Informasjon presenteres også ofte på en kompleks måte, noe som kan resultere i sikkerhetshull og risiko for eiendeler.

- ABBs nye løsning unngår disse utfordringene ved å forenkle informasjon om status og muliggjøre ekstern tilgang. Det gjør det mulig for våre eksperter å koble seg direkte til miljøet når det er behov for ekstra støtte, sier Matthew Virostek, produkteier for datasikkerhetsløsningen i ABB. - Operasjonell teknologi og IT-nettverk er også segregert fra hverandre slik at risiko identifiseres raskere, noe som fører til mer informerte, databaserte beslutninger som bidrar til å optimalisere ytelse og ressursbruk.

I følge den siste rapporten fra World Economic Forum3 (WEF) mangler verden mer enn 2,7 millioner datasikkerhetseksperter. Selv om antallet er synkende, er det fremdeles for høyt. I følge Cybersecurity Workforce Study fra 2021 må antallet datasikkerhetseksperter vokse med 65 prosent for å beskytte kritiske, industrielle eiendeler mot økningen i løsepengeangrep.

Ved å forenkle håndteringen av datasikkerhetsinformasjon, har ABBs nye løsning som mål å oppmuntre og rekruttere en ny generasjon spesialister til bransjen. Med et anslått globalt forbruk på 7 billioner dollar på digital transformasjon fra 2020 til 20234 er det viktig å opprettholde en robust strøm av nye datasikkerhetstalenter for å beskytte både kritisk infrastruktur og levebrødet til mennesker over hele verden

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...