unknown

Har i dag det laveste klimafotavtrykket i bransjen

Å Energi inngår langsiktig fastprisavtale med Eramet Norway

Å Energi og Eramet Norway har inngått en 10-årig kraftavtale fra 2025. Avtalen sikrer deler av kraftforbruket til industriselskapet som har smelteverk i Kvinesdal, Porsgrunn og Sauda.

– Det er viktig for oss å gi industrien levedyktige kraftavtaler, spesielt i et område av Norge som har vært utsatt for høyere kraftpriser enn normalt den siste tiden, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi. 

Vil bidra til å nå klimamålene
Kraftavtalen sikrer Eramet Norway fastpris på kraft i ti år og inkluderer 35 MW kraft i kontraktsperioden. Selskapet er en del av den norske kraftforedlende industrien med 560 ansatte fordelt på sine tre smelteverk.

Klimafotavtrykket til Eramet Norways manganlegeringer er 40% av snittet i bransjen, og fornybar energi er en svært viktig del av selskapets miljøprofil. Manganlegeringer benyttes i fremstillingen av høykvalitetsstål som er en essensiell innsatsfaktor i det grønne skiftet. Industriselskapet har en årlig omsetning på ca. 7 milliarder kroner.

–  Å Energi fortjener honnør for deres samarbeid, i en tid preget av stor usikkerhet i bransjen. Denne avtalen bidrar positivt til å sikre vårt kraftbehov og gir oss samtidig tro på at vi også i fremtiden kan oppnå vilkår som gir oss grunnlag for videre vekst og verdiskaping i en verden der bare de beste overlever. Vi har i dag det laveste klimafotavtrykket i vår bransje, og vårt mål er å være verdens første leverandør av CO2-nøytrale manganlegeringer og således bidra til at Norge når sine klimamål, sier administrerende direktør Roger A. Westgård i Eramet Norway.

Sikrer industri og lokale arbeidsplasser
Å Energi er Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker.

–  Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet og arbeidsplasser, sier Syvertsen.

Om Å Energi
Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Årlig kraftproduksjon på rundt 11,3 TWh fra 73 vannkraftverk, samt Norges nest største nettselskap med over 320 000 nettkunder. I tillegg leverer konsernet fornybar energi og energitjenester til industri og bedrifter over hele Norden. Konsernet har 1 400 ansatte.

Om Eramet Norway
Med sine tre smelteverk i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal, samt en FoU-avdeling in Trondheim, er Eramet Norway AS en verdens lededende produsent av manganlegeringer til den globale stålindustrien. Selskapet har 560 ansatte, verifiserte klimamål og en årlig omsetning på om lag 7 milliarder kroner. Eramet Norway As er heleid av det franske gruve- og metallurgikonsernet Eramet, som har 9 000 ansatte på verdensbasis

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.