unknown

Har i dag det laveste klimafotavtrykket i bransjen

Å Energi inngår langsiktig fastprisavtale med Eramet Norway

Å Energi og Eramet Norway har inngått en 10-årig kraftavtale fra 2025. Avtalen sikrer deler av kraftforbruket til industriselskapet som har smelteverk i Kvinesdal, Porsgrunn og Sauda.

– Det er viktig for oss å gi industrien levedyktige kraftavtaler, spesielt i et område av Norge som har vært utsatt for høyere kraftpriser enn normalt den siste tiden, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi. 

Vil bidra til å nå klimamålene
Kraftavtalen sikrer Eramet Norway fastpris på kraft i ti år og inkluderer 35 MW kraft i kontraktsperioden. Selskapet er en del av den norske kraftforedlende industrien med 560 ansatte fordelt på sine tre smelteverk.

Klimafotavtrykket til Eramet Norways manganlegeringer er 40% av snittet i bransjen, og fornybar energi er en svært viktig del av selskapets miljøprofil. Manganlegeringer benyttes i fremstillingen av høykvalitetsstål som er en essensiell innsatsfaktor i det grønne skiftet. Industriselskapet har en årlig omsetning på ca. 7 milliarder kroner.

–  Å Energi fortjener honnør for deres samarbeid, i en tid preget av stor usikkerhet i bransjen. Denne avtalen bidrar positivt til å sikre vårt kraftbehov og gir oss samtidig tro på at vi også i fremtiden kan oppnå vilkår som gir oss grunnlag for videre vekst og verdiskaping i en verden der bare de beste overlever. Vi har i dag det laveste klimafotavtrykket i vår bransje, og vårt mål er å være verdens første leverandør av CO2-nøytrale manganlegeringer og således bidra til at Norge når sine klimamål, sier administrerende direktør Roger A. Westgård i Eramet Norway.

Sikrer industri og lokale arbeidsplasser
Å Energi er Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker.

–  Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet og arbeidsplasser, sier Syvertsen.

Om Å Energi
Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Årlig kraftproduksjon på rundt 11,3 TWh fra 73 vannkraftverk, samt Norges nest største nettselskap med over 320 000 nettkunder. I tillegg leverer konsernet fornybar energi og energitjenester til industri og bedrifter over hele Norden. Konsernet har 1 400 ansatte.

Om Eramet Norway
Med sine tre smelteverk i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal, samt en FoU-avdeling in Trondheim, er Eramet Norway AS en verdens lededende produsent av manganlegeringer til den globale stålindustrien. Selskapet har 560 ansatte, verifiserte klimamål og en årlig omsetning på om lag 7 milliarder kroner. Eramet Norway As er heleid av det franske gruve- og metallurgikonsernet Eramet, som har 9 000 ansatte på verdensbasis

NORD-QR-Code crop

NORD DRIVESYSTEMS utstyrer drivkomponentene sine med QR-koder

Den direkte veien til digital tjeneste. For å gi sine kunder over hele verden rask og enkel tilgang til service og salg, utstyrer NORD DRIVESYSTEMS produktene sine med QR-koder. Det papirfrie alternativet sparer tid og ressurser. Videre gir denne digitale tjenesten mulighet for direkte kontakt og kompetent rådgivning fra passende kontaktperson.

NORD-NORDAC-PRO-SK-500P crop

Variantreduksjon i automasjonskapet

Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat.  Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.

Rittal RAC Invigning crop

Rittal Applicaton Center lanseres i Skandinavia

Kompetanse gjennom praksis – Rittal Application Center for tavlebyggere. Hvordan kan produsenter av automasjonskap og tavler ta steget inn i digitaliseringens og automatiseringens verden – og hvordan kan de forberede seg for fremtiden? Svaret finner du innenfor rammen av det nye Rittal Application Center (RAC) i Ängelholm i Sverige, som ble åpnet den 28. august. 

3558988

Skal vi virkelig vente til 2050 før vi slutter å bruke verdens mest skadelige klimagass

Selv om EU har vedtatt et totalforbud mot SF6-gass innen 2050, er det ingen grunn til å vente med å ta i bruk grønnere alternativer. Fredric Carlsson i energistyringsselskapet Eaton har en klar oppfordring til bransjen om å ta grep – helst i går. EU-parlamentet tok et viktig skritt for klimaet i januar i år: Fra 2050 skal det være helt slutt på å bruke F-gasser. Dette er gode nyheter på SF6-fronten, ettersom energibransjens hemmelige klimasyndere tar et skritt nærmere utfasing.