Emerson marked crop

Positive signaler fra markedet

- Selv om det er restriksjoner hos mange kunder når det gjelder tilgang til anlegg, ser det ut til at vi har evnet å betjene våre kunder på en tilfredsstillende måte, sier Erik Christensen til AMNYTT. Christensen er General Manager i Norge for Emerson Automation Solution. I tillegg har han ansvar for Emerson i Norden. Når våre medarbeider skal på serviceoppdrag utføres det en risikoanalyse av hele reisen og vi samarbeider tett med kunden om smitteverntiltak. 

Resultatet er at vi på en trygg måte har kunnet gjennomføre våre oppdrag hos kundene.

Situasjonen er den samme i hele Norden, forteller Christensen. Om lag 90 posent av de ansatte i den nordiske regionen har hjemmekontor. Erfaringen er at svært mange av våre medarbeidere er selvgående. Denne egenskapen er viktig når mulighetene ved digitalisering skal utnyttes. - Vi ønsker vel alle at situasjonen skal normalisere seg, men det ser ut til at våre medarbeidere håndterer situasjonen godt, mener Christensen

Emerson Erik ONS 18.jpg

- Vi registrerer at det er liv i markedene Emerson dekker, sier Christensen. Det resulterer i at de økonomiske resultatene er positive. Vi har ikke vekst i antall ansatte, men når en medarbeider slutter blir de postene erstattet. For virksomheten i Norge er det positivt at oljeprisen har steget og nå ligger godt over 60 dollar per fat. Flytende havvind prosjekter er også et marked hvor Emerson gjør det bra. Generelt satses i selskapet det mot alle aktuelle grønne markeder. Det er nedfelt i selskapets forretningsstrategi at grønne markeder er et satsingsområde.

Digitalisering

Emerson her utviklet et digitalt verktøy for samarbeid med kunder. - MyEmerson er verktøyet vi har for å utnytte moderne digital teknologi i tett samarbeid med kundene, forteller Christensen. Løsningen kan integreres med kundenes egen systemer, som for eksempel SAP. Med slike verktøy er terskelen for å utnytte digitaliseringen blitt lav. Verktøyene kan benyttes i alle prosjektfaser, fra ordreprosessen, til engineeringsfasen og idriftsettelse. Og i hele anleggets levetid.

Det årlige internasjonale kundearrangementet, Emerson User Exchange, blir selvsagt digitalt i år. Arrangementet går av stabelen 29. – 31. mars og omfatter om lag 300 brukerpresentasjoner. Vider er det mer enn 100 forskjellige faglige sesjoner og det er mulig å booke en til en møter med tekniske eksperter. – Det krever forhåndspåmelding for å kunne delta på dette virtuelle arrangementet, sier Christensen.

Ny leder instrumenteringssalget

Øystein Moe har fått nye arbeidsoppgaver. 1. februar ble Øystein Moe ansatt som Sales Manager, Measurement Solutions hos Emerson Automation Solutions. Moe har bred erfaring både fra feltarbeid og salgsvirksomhet og skal nå lede alt salgsarbeid innen instrumentering hos Emerson i Norge. Han har i løpet av sin yrkeskarriere opparbeidet seg mye erfaring innen trådløs teknologi og digitalisering, og har et sterkt applikasjonsfokus.

Om MyEmerson

Plattformen skal forenkle og akselerere arbeidet med digitale verktøy. Digital transformasjon er å omforme hvordan det jobbes med å utvikle elektroniske verktøy for å forenkle og akselerere oppgaver. MyEmerson,gir en personlig digital opplevelse, forbedrer samarbeidet og gir synlighet til kritisk informasjon slik at man kan jobbe mer effektivt. MyEmersons store bredde av verktøy gjør det enkelt og raskt å utvikle løsninger, administrere programvare, samarbeide med eksperter og strømlinjeformer anskaffelsesprosesser for å oppnå målbar forbedring i gjennomføringshastighet og produktivitet.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.