KREATIVT LYS FOTOSTUDIO

Vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på

Phoenix Contact har ansatt IoT applikasjonsingeniør

Jonas Schultz Pedersen startet hos Phoenix Contact AS 1. juli i år. Han starter i stillingen som applikasjonsingeniør med fokus på Industrial IoT og Open Source programmering.

Jonas gikk ut av OsloMet - storbyuniversitet i år og utførte sin hovedoppgave med PLCnext hos et eksternt firma med C++ programmering i PLS.

I arbeid med hovedoppgaven fikk jeg muligheten til å benytte C++ til å programmere PLCnext kontrolleren AXC F 2152 som ble lansert i November 2017. Det tok ikke lang tid før jeg erfarte de store fordelene ved å kunne dra nytte av det enorme open source samfunnet som er der ute. Mange problemer er allerede løst, så hvorfor ikke benytte seg av dette? Jeg har troen på at ny teknologi som PLCnext vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på. Med muligheten til å kombinere tradisjonell PLS programmering med objektorientert vil det åpne nye dører for mange. Ingeniører fra forskjellige disipliner kan nå jobbe i sitt foretrukne arbeidsmiljø, om det er C++, C#, IEC 61131-3 eller Matlab simulink så er dette nå mulig i en og samme kontroller.

Et annet tema som har vært av stor interesse og et viktig fokusområde på vei inn er industri 4.0 som er det såkalte tingenes internett i industrien. Det samles allerede større mengder data i norsk industri enn det noen gang har vært gjort tidligere. Ved å benytte disse dataene på riktig måte vil fordelene være store og gir mange muligheter til å designe og i etterkant effektivisere driften av industrielle anlegg. Energibesparelse, bedre støtte for service og vedlikeholdspersonell, reduserte produksjonskostnader og økt produktivitet er noen av fordelene som gjør slike løsninger attraktive for enhver. Slik jeg ser det, er det et stort utviklingspotensial i Norsk industri. Jeg er heldig her i Phoenix Contact som får muligheten til å jobbe med disse temaene i den spennende tiden vi er i nå.

Festo Øyvind_Selseng crop

Ny salgsingeniør til Festo

Har tidligere arbeidet med elektromedisinsk utstyr og personheis.

Festo satser ytterligere med ny salgsingeniør. Øyvind Selseng begynte å jobbe hos Festo i 2018 og har nå ansvaret for våre kunder i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold. 

les mer...
sagPA230294.ORF

Ny leder i SMC Automation AS

Har mange års erfaring med å lede bedrifter fra flere bransjer

Stig A Grani har siden 1. oktober 2018 vært ansatt i stillingen som Country Manager i SMC Automation AS. Den nye sjefens første mål er å styrke salgs og markedsaktivitetene, slik at SMC sine løsninger og produkter skaper enda flere fornøyde kunder i det norske markedet.

les mer...
Kenneth Abrahamsen

Mitsubishi Electric FA øker staben ved kontoret i Drammen

Kommer nå sist fra jobb som produktsjef innen elektrobransjen

Thomas Åsrud rolle i Mitsubishi Electric blir å være et bindeledd mellom våre teknikere og selgere som opererer ute i markedet samt å betjene våre kunder direkte fra kontoret i Drammen.

les mer...
Emerson Mæland crop

Emerson Automation Solution utvider salgsstaben

Har jobbet med tilstands baserte vedlikeholdssystemer

Trond Mæland som Key Account Manager og startet hos Emerson Automation Solution 1. august. Han har ansvar for Equinor i Norge. Mæland har bred erfaring fra offshore virksomhet.

les mer...