Webbasiertes Leitsystem setzt neue Maßstäbe in der Prozessindu

Kan bygge opp HW-arkitektur, PLS-program og HMI helt uavhengig av hverandre

Nytt rammeverk for DCS fra Siemens

Nye SIMATIC PCS neo ble lansert på Hannover Messe. Simatic PCS neo setter nye standarder i prosessautomasjon. Intuitivt brukergrensesnitt og én samlet arbeidsbenk for alle oppgaver, i et komplett nytt rammeverk basert på HTML5.

All data ligger i én database. Objektorienteringen er konsistent og baserer seg på prosessobjekter, avledet fra kontrollmodul-typer som danner basisen i et prosjekt. Fra kontrollmodulene kan man bulk-engineere og masse-oppdatere fra spesialiserte grensesnitt eller fra et regneark-verktøy der man gjør søk, og deretter editerer rett i databasen.

Metodikken for å sette opp et prosesskontrollsystem er basert på at man selv velger når i prosjekteringen prosjektet bindes sammen. Man kan bygge opp HW-arkitektur, PLS-program og HMI helt uavhengig av hverandre og når man er klar for det, binde prosjektet sammen. Dermed er det få klikk også for å gjøre endringer senere.

Prosessorkraften for å håndtere brukergrensesnittene ligger i en sentral server, og distribueres til flere servere ved større arkitekturer. Alle andre arbeidsstasjoner, for engineering/konfigurering eller for operatører og vedlikehold er nettlesere som kobler seg til serveren. Dette gir at klienten som kobler seg til ikke trenger noen form for installasjon annet enn sikkerhetssertifikat for tilkobling. Enheten krever kun en nettleser. Vi stiller dermed ingen krav til operativsystem, type enhet eller lokasjon.

På denne måten er oppskalering og nedskalering av antall ingeniører underveis i forskjellige deler av anleggets livssyklus en enkel justering. SIMATIC PCS neo ivaretar endringslogg, informasjon om hvor andre ingeniører har gjort endringer og låsing av deler av prosjektet. Tilgangsstyring og autorisasjoner til hver enkelt ingeniør er selvsagt også en del av brukeradministrasjons-grensesnittet.

Simatic PCS neo støtter Namur MTP (Module Type Packages). Dette betyr at Simatic PCS neo kan importere MTP-beskrivelser av en innkjøpspakke. Denne gir ingeniøren direkte tilgang til tags, strukturer og også bilder fra pakke-enheten. Dette igjen kan mappes opp mot PCS neo sine standardbiblioteker for visning i overordnet HMI.

Systemet er laget for å møte kravene i IEC 62443. Med implementering av «Defense in Depth» og oppfyllelse av kravene fra «Charter of Trust» er vi klare for den globale samhandlingen som Simatic PCS neo er utviklet for.

Den nye Simatic PCS neo baserer seg på bruk av AS410 som ble lansert for SIMATIC PCS 7 v8.0 i 2013. Simatic PCS 7 sitt bibliotek: Advanced Process Library, videreføres slik at de som kjenner dette som ingeniør eller operatør, vil komme fort i gang med SIMATIC PCS neo.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

Pepperl Purge_Animation_Standbild crop

Pålitelig og sertifisert i alle verdensdeler: Globale purge-løsninger

Purge  eller på norsk Overtrykkspyling er en allsidig beskyttelsesmetode som kan brukes i en lang rekke industrielle applikasjoner. Basert på prinsippet om adskillelse mellom eksplosjonsfarlig og sikker atmosfære, gir den eksplosjonsbeskyttelse for både gassfare og støvfare. Videre er det også en av få typer beskyttelse som gjør at konvensjonelt utstyr kan brukes i potensielt eksplosive atmosfærer.