FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

Den radiale kabelgjennomføringen og akseltetningen har beskyttelsesgrad IP65, noe som sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold. Et bredt utvalg av flens- og akselkonfigurasjoner er tilgjengelige, noe som reduserer behovet for kostbare adaptere eller tilpasninger.

De nye kompakte enkoderne er basert på POSITAL sin velprøvde magnetiske måleteknologi. Både inkrementelle og absolutte versjoner er tilgjengelige. Inkrementelle varianter er programmerbare: Oppløsningen kan konfigureres alt fra én til 16 384 pulser per omdreininger i programvaren uten at det kreves endringer i enhetenes mekaniske egenskaper. På samme måte kan pulsretningen og utgangsdriveren – enten Push-Pull (HTL) eller RS422 (TTL) – også konfigureres. Endringer kan gjøres raskt felt ved hjelp av POSITALs brukervennlige UBIFAST-programmeringsverktøy. Absolutte encoder versjoner er tilgjengelige med analoge, CANopen eller SSI-grensesnitt.

POSITAL gjør det enkelt å finne den rette encoderen for kundes spesifikke applikasjon. Prøv verktøyet for følgende enkoder typer på FG-Tech AS sin hjemmeside her:

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

Pepperl Purge_Animation_Standbild crop

Pålitelig og sertifisert i alle verdensdeler: Globale purge-løsninger

Purge  eller på norsk Overtrykkspyling er en allsidig beskyttelsesmetode som kan brukes i en lang rekke industrielle applikasjoner. Basert på prinsippet om adskillelse mellom eksplosjonsfarlig og sikker atmosfære, gir den eksplosjonsbeskyttelse for både gassfare og støvfare. Videre er det også en av få typer beskyttelse som gjør at konvensjonelt utstyr kan brukes i potensielt eksplosive atmosfærer.