NORD_Maxxdrive crop

Muliggjør både standardiserte og skreddersydde drivløsninger

NORDs tøffeste for hver situasjon

Det generelle sortimentet med MAXXDRIVE® parallell- og vinkelgirenheter fra NORD DRIVESYSTEMS gir høye dreiemomenter fra 15 til 282 kNm i 11 størrelser. I tillegg til denne velutprøvde standardserien tilbyr NORD DRIVESYSTEMS den nye MAXXDRIVE® XT-serien med vinkelgirenheter med termisk optimalisert konstruksjon i sju størrelser fra 15 to 75 kNm

Kombinert med dets omfattende tilbehør- og tilvalgsprogrammer muliggjør modulsystemer planlegging av drivsystemer som passer perfekt for hard drift i som transportanordninger eller agitatorer. MAXXDRIVE® industrigirenheter brukes når man trenger høye dreiemomenter og effekt. I kombinasjon med passende tilbehør gir MAXXDRIVE® en teknisk og økonomisk perfekt drivløsning for hvert kundeprosjekt.

De omfattende konfigurasjon- og monteringsløsningene til MAXXDRIVE® industrigirenheter muliggjør både standardiserte og skreddersydde drivløsninger. F.eks. fører kombinasjonen av motor-, girenhet-, kobling- og bremsesystem til nøyaktig planlagte komplette enheter som leveres installasjonsklare, montert på en motor-svingbase eller en grunnramme. Alternativt kan motortilbehøret brukes via en IEC/NEMA-adapter.

En stor variasjon av tilgjengelige utgaver av flenser og utgående aksler sikrer at kundens anvendelser passer perfekt. Den mekaniske og termiske konklusjonen til alle industrigirenhetene fra NORD er alltid basert på installasjonsstedets eksisterende driftsdata og forholdene der. Slik sikrer MAXXDRIVE®-sortimentet maksimal kundetilpasning og skaper drivsystemer som oppfyller de høyeste kravene til pålitelighet og lang levetid.

Ulike alternativer for skreddersydde anvendelseskonsepter
Vanlige MAXXDRIVE®-anvendelser er drivenheter for transportbelter som består av en elektrisk motor, en koblingsløsning og en industrigirenhet med akselvifte. Primærfokus er på tilstrekkelig spredning av varme, noe som muliggjør ultimat varmebegrensning. De nye MAXXDRIVE® XT industrigirenhetene med hus med mange ribber er ideelle for dette formålet. Effekt- og fartskapasiteten til de optimaliserte to trinns vinkelgirenhetene har blitt spesialutviklet for anvendelser med lav hastighet og stor effekt. I MAXXDRIVE® XT-serien må dreiemomentene være mellom 15 og 75 kNm med oversetningsforhold på 6,3 til 22,4. MAXXDRIVE® XT industrigirenheter er tilgjengelige i sju størrelser med effekt fra 50 til 1500 kW. En annen vanlig anvendelse for denne sterke serien industrigirenheter fra NORD omfatter drivenheter for blanding og agitering. Ved å utstyre de kompakte og robuste MAXXDRIVE® industrigirenhetene med forsterkede lager- og flensversjoner (VL2/KL2 - VL6/KL6) kan drivenheten justeres optimalt til belastninger under bruk. Forseglingsløse IEC/NEMA-adaptere (SAFOMI) og en TRUE DRYWELL-forsegling på den utgående akselen muliggjør svært pålitelig drift. Hele drivsystemet – fra NORDs elektriske motorer til flensforbindelser – leveres som en installasjonsklar enhet som lett kan monteres vertikalt.

Vedlikeholdskonsepter i nettverk
NORD tilbyr også innovative og pålitelige vedlikeholdskonsepter som er spesialutviklet for MAXXDRIVE® industrigirenheter. NORDs frekvensomformer er en svært viktig komponent her. Statusdataene i omformeren kan kommuniseres til en kontroll på høyere nivå eller direkte til en trygg sky. Omformeren kan også registrere eksterne sensordata direkte for vibrasjonsovervåkning eller for å måle temperaturen i girenhetens oljesump. Endringer i systemforholdene kan registreres på et tidlig stadium (forholdsovervåkning) og vedlikehold kan planlegges i god tid på forhånd.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.