Krohne 20 jub crop

God kompetanse har hele tiden vært en viktig faktor i selskapet

Mye mer enn mengdemåling

I år har Krohne dobbelt jubileum. Moderselskapet fyller 100 år. Og det norske datterselskapet har 20 års jubileum. I 100 år har moderselskapet vært en innovativ kraft i instrumenteringsbransjen. Fra starten i 1921 til i dag har det vært og er instrumentering som er selskapets kjernevirksomhet.

Produktspekteret er utvidet fra å være kun flowmåler med variabelt areal, til å dekke hele bredden av instrumenter og tilhørende utstyr. God kompetanse har hele tiden vært en viktig faktor i selskapet.

Også i Norge er det et jubileumsår. For 20 år siden ble datterselskapet Krohne Norge etablert. Det norske markedet var kjent med selskapets produkter før det ble etablert eget selskap her i landet. Krohne Norge var en direkte videreføring av selskapet Fagerberg. Dette selskapet hadde forhandler ansvaret fra 1981. Før 1981 var det et annet velkjent selskap som hadde ansvaret for Krohnes produkter i Norge, Solberg og Andersen.

Kompetanse i sentrum

For å være en innovativ aktør må medarbeiderne i firmaet ha gode kunnskaper. Det er helt avgjørende for å kunne utvikle gode instrumenteringsløsninger. Måleteknikk er basert på kjente fysiske prinsipper, som utnyttes på forskjellige måter. I tillegg til å ha dyp fysisk kompetanse må også personellet som utvikler løsninger ha god forståelse om prosessene som skal overvåkes. Sist og ikke minst må det være topp kunnskaper om riktig installasjon av instrumentene, for å få riktige måleresultater. Hos moderselskapet har innovasjon stått i sentrum. I det norske selskapet har god instrumentforståelse og prosesskunnskaper vært et bærende element.

Dyktige medarbeidere

AMNYTT har hatt en prat med to personer som i dag er sentrale i Krohne Instrumentaion. Det er administrerende direktør Eivind Omarhaug og teknisk sjef Johnny Østvang. Da det ble etablert eget selskap i Norge var det Pål Hancke som var daglig leder. Ved etableringen i Norge var det om lag 15 personer i selskapet. Omarhaug tok over sjefstolen i 2014. Østvang har lang fartstid i instrumenteringsbransjen. Før han begynte hos Fagerberg hadde han både lærlingetid og totalansvaret for instrumentering hos Peterson i Moss.

Flowskolen er velkjent i det norske automatiseringsmiljøet, og har satt Krohne Instrumentation på kartet som en instrumenteringsleverandør med svært god kompetanse og dyktige medarbeidere. Det er Østvang som har utviklet undervisningsmateriellet og opplæringskonseptet. Erfaringen fra Flowskolen er nå brukt til å utvikle utvide skolekonseptet til å omfatte temperatur, trykk og nivå. Så nå er den faglige sløyfen lukket, for alle aktuelle måleprinsipper.

- Vi skal være kjent som en kompetansebedrift, sier Omarhaug. Men en dyktig leverandør består av mer enn dyktige medarbeidere. Vi må ha;

  • Gode produkter
  • Kunne yte god service
  • Være leveringsdyktige, det vil si å ha riktig lagerhold med hensyn på kundenes behov

Lat dette mener jeg vi dekker godt. Ved etableringen i 2001 var følgende markedet sentrale i selskapets virksomhet

  • Olje og gass
  • Prosessindustri, alle aktuelle sektorer

Nå er også VA markedet viktig for Krohnes aktivitet.

Det blir feiring

Jubileene vil bli markert på forskjellig vis. -  Vi har ennå ikke bestemt oss for hvorledes vi vil markere jubileet for Norge, sier Omarhaug. Pandemisituasjonen og smittevern reglene vil styre oss her. Moderfirmaet vil ha et digitalt jubileums arrangement fra 7. til 24. juni. På nettsiden: https://insights.krohne.com/ kan alle interesserte følge jubileumsfeiringen. Det arrangeres også en rekke faglige webinar; https://cmp.krohne.com/insights-live-presentations/ som er av stor aktualitet.

Viktige steg i Krohnes historie

Starten

I 1921 begynte Ludwig Krohne å produsere flowmålere med variabelt areal i Duisburg, Tyskland. Selskapet flyttet fra leide lokaler til eget eide bygninger i 1936. Disse ble ødelagt under 2. verdenskrig. Da Ludwig Krohne og sønnen Karl begge mistet livet under og i etterkant av krigen, styrte Ludwigs kone Anna selskapet i etterkrigstiden.

Gjenoppbygging

I 1949 ba Anna Krohne sitt 28 år gamle barnebarn Kristian Rademacher-Dubbick om å bli med i selskapet. Han overtok snart ansvaret og under hans ledelse vokste KROHE fra en arbeidsstyrke på bare 8 personer, til å bli en ledende og en av de mest innovative selskapene for strømningsmåleapparater.

Generasjonsendringen

I 1979 ga Kristian Rademacher-Dubbick fra seg stillingen som administrerende direktør og ble styreleder. Han kunne fortsatt sees regelmessig i mange KROHNE-anlegg, og han fulgte gjerne den gode utviklingen av selskapet de siste årene. Kristian Rademacher-Dubbick døde i 2014 i en alder av 92 år i Duisburg.

I dag

Administrert av Michael Rademacher-Dubbick, Stephan Neuburger og Dr. Attila Bilgic, har KROHNE avansert fra en instrumentprodusent til en leverandør av løsninger mens den fortsatt er et uavhengig selskap eid av Rademacher-Dubbick-familien. Porteføljen har blitt utvidet kontinuerlig med komplette måleløsninger og tilleggstjenester for å bli sømløst integrert i moderne prosesskontrollkonsepter, noe som gir kunden så mye informasjon om prosessen som mulig. Samtidig kan nye markeder og bransjer vinnes som kunder for å sikre vekst og uavhengighet for utviklingen på enkeltmarkeder.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...