KUKA

Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent

KUKA.AppTech gjør programmering både enklere og raskere

Rask og sikker programmering i kombinasjon med stor enkelhet – det er hva konseptet KUKA.AppTech handler om. – Det er en veldig praktisk løsning som tar robotprogrammeringen til et nytt og svært brukervennlig nivå, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

Det som gjør KUKA.AppTech spesiell, er en oppbygging i moduler. Programvaren bruker forhåndsdefinerte strukturer og sekvenser. Dette kan i korthet sammenlignes med tiden for 30 år siden, da hjemmedatamaskinene gikk fra å kreve en viss kunnskap i programspråk, til at Microsofts Windows-miljø og Apple-datamaskinene slo gjennom.

– Vi snakker om en sterk forenkling, der du ikke trenger eksamen fra en teknisk høyskole for å programmere. Også nybegynnere på roboter henger med, sier Micael Amandusson.

I drift på rekordtid

Men KUKA.AppTech gjør det ikke bare enklere. Den gjør det også raskere.

– Robotene er i drift på rekordtid. Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent.

En annen finesse er muligheten til å jobbe offline. Den som arbeider med roboten kan teste bevegelser og bygge opp sekvenser rett fra PC-en sin, uten engang å ha roboten tilgjengelig. 

KUKA.AppTech består som sagt av en rekke programmoduler, og disse inneholder funksjonalitet som normalt kreves av sluttbrukere i de fleste applikasjoner. Eksempler på dette er PLC-integrering, hjemkjøring etter kollisjon, automatisk forandring av lastdata, for å nevne noen.

Det smarte programmeringskonseptet utnytter kunnskap og erfaring som KUKA har bygd opp i løpet av årene, under utformingen av ulike industrielle anvendelser. Disse styringskonseptene er brukt til å skape modulene i programvaren.

Smart også for eksperter

Men en mer dreven robotprogrammerer trenger ikke å føle seg begrenset av de ferdige modulene.

– Bevegelsesrutinene og sekvensene kan bygges ut og programmeres for den som ønsker det, sier Micael Amandusson, som mener at KUKA.AppTech er mye mer enn en lettelse for nybegynnere.

– Programbiblioteket har mye å tilby for mer rutinerte programmerere. Det fungerer svært bra også for mer avanserte løsninger og gir en stor tidsbesparelse, sier han.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...