Siemens Lars 1 crop

Mekanisk kunnskap ble kombineres med kontrollteknologi, drives/servo kompetanse

Kontrolleverandør som kan mer enn styresystemet

Når helt nye konsepter skal utvikles, kreves det ofte kompetanse på tvers av fagmiljøer. Gründerne av flyavising og -vaskemaskinen som er utviklet på Geiteryggen hadde utviklet et konsept, men var uten bakgrunn i mekatronikk. Det vil si kombinasjon av mekaniske og styreteknisk teknologi.

Siemens ble forespurt om de kunne levere styresystemet til anlegget. Svaret var ja, men det viste seg at leveransen ble langt mer omfattende enn kun å levere noen PLSer.

- Vi avholdt en rekke møter med forskjellige leverandører, forteller Lars Stenmark til AMNYTT. Han fikk ansvaret hos Siemens til å følge opp forespørselen. I løpet av disse møtene så han at det måtte utvikles løsninger som kunne håndtere kreftene som oppstår i konstruksjonene når flykroppen skal dekkes med avisningsvæske. Mekanisk kunnskap måtte kombineres med kontrollteknologi og drives/servo kompetanse. Stenmark så at det var nødvendig å ta utgangpunkt i kreftene og vekten som påvirker gir og driveløsning Siemens kunne tilby.

Les hele artikkelen her

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.

Schneider GFS crop

Banebrytende innen håndtering av elektro- og automasjonssystemer

Schneider Electric lanserer EcoConsult konsulenttjenester. Gjør anlegg mer stabile, effektive og bærekraftige. EcoConsulttjenestene leveres av et nordisk rådgiverteam som er dedikert til revisjon, evaluering og kartlegging av elektro- og automasjonsutstyr/-systemer. De benytter både ekspertise og banebrytende programvare med digital tvilling-teknologi.

Holla Goodtech crop

Goodtech og Wacker Chemicals fortsetter transformasjonen på Holla

Wacker Chemicals Norway AS har nylig valgt Goodtech til å gjennomføre oppgradering av kraftforsyning, samt kompensering og filtrering av strøm på sitt anlegg på Holla Industripark. Oppgraderingen muliggjør en fremtidig økning i effekt på ovn 4, samt fornyelse av all elektrisk utrustning, forbedret instrumentering, visualisering og kontroll av bryterne sammenlignet med dagens løsning.