Autic JMobile4_screen crop

Sømløs integrasjon av 3. parts løsninger er implementert

JMobile 4.0 er lansert

Autic System AS har de siste årene hatt stor suksess med operatørterminaler fra Exor International. Nå lanseres ny utgave av den brukervennlige HMI programvaren JMobile, som dekker alt fra datainnsamling og enhetsstyring, til IOT skyløsning.

Programvaren har et solid fundament basert på Linux/QT teknologi, hvor kjente protokoller og feltbusser er integrert. Anerkjent teknologi som HTML5, SVG, XML og ikke minst sømløs integrasjon av 3. parts løsninger er implementert for optimal sikkerhet.

Høydepunkter i versjon 4.0.

  • Data til og fra sky med MQTT eller ferdig Dashbord løsning.
  • Felles editor for HMI og HTML5 sider.
  • Viktige protokoller medfølger PROFINET, EtherCAT, POWERLINK, EtherNet IP og OPC UA.
  • Multitouch betjening tilsvarende nettbrett og smarttelefon
  • Styrket Tag håndtering med trestruktur og tallformat konvertering.
  • Mange nye protokoller, DMX512 for lysstyring, CAN Direct og slave, J1939 importer og NMEA 2000.

Verktøy for tilpasning av egne protokoller for serie og Ethernet.

Jmobile 4.0 har mange andre små spissfindigheter inkludert, som NAT Portforwarding, brannmur for enhetstilgang og blokkering, samt støtte for WIFI dongler som tilgangspunkt eller klienter. Dette virker praktisk ved bruk av nettbrett som trådløs betjeningsenhet mot operatørterminalen.
 

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.