NORD-condition-monitoring crop

Jobber for øyeblikket med å utforske sensorløs overvåking av oljealdringen

Innovative drivløsninger for den digitale revolusjonen

Intelligent drivteknologi er en forutsetning for digitalisering og automatisering av produksjon, fordi den gir mulighet til nettverksbaserte eller autonome produksjonsprosesser i «smarte fabrikker» og holder dem i gang.

Som en av bransjens ledende leverandører har NORD DRIVESYSTEMS banebrytende drivløsninger (maskinvare og programvare), samtidig som de støtter kundene med omfattende kunnskap om oppsett og bruk av Industry 4.0-miljøene.
 
NORD DRIVESYSTEMS leverer fremtidens drivenheter og hjelper kundene med intelligent, digitalisert produksjon med avanserte vedlikeholdskonsepter og nye tjenester. Alle drev fra NORD er Industry 4.0-klare og kan integreres direkte som aktive komponenter i Industry 4.0-miljøer over hele verden. Forutsetningene for dette er den interne PLS-en som desentralisert intelligens og det omfattende utvalget av kommunikasjonsmuligheter. Drivenhetene er kompatible med alle vanlige feltbusser og Ethernet-baserte protokoller, og gir analoge og digitale grensesnitt for sensorer og aktuatorer. Takket være den integrerte PLS-en i drivelektronikken kan de levere autonom kontroll av sekvenser og bevegelser samt redusere belastningen på det sentrale kontrollsystemet. I tillegg er drivsystemene skalerbare, slik at de kan tilpasses automatiseringsapplikasjonen individuelt med tanke på kompleksitet, antall og størrelse. NORD-drevene er klargjorte for skyintegrering og kan kobles til flere eksterne skysystemer.

Ligg i forkant
Drivelektronikkens intelligente PLS gir rask, effektiv og omfattende evaluering av analoge og digitale data, hvilket danner grunnlaget for moderne vedlikeholds- og servicekonsepter som tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold. Kontinuerlig overvåking av feltnivået, sammenkobling av kommunikasjon, sensorer, prosessdata og drevets vesentlige parametere sørger for at avvik fra normaltilstanden oppdages raskt. Brukerne har derfor muligheten til å reagere i godt tid, før det oppstår skader eller driftsstans. Tilstandsbasert vedlikehold erstatter tidsbasert vedlikehold. Dette gir mange fordeler, for eksempel større tilgjengelighet av anlegget, forebygging av uforutsett nedetid, bedre planlegging av service og vedlikehold samt en betydelig reduksjon av vedlikeholds- og reparasjonskostnadene.

Virtuelle sensorer
NORD jobber for øyeblikket med å utforske sensorløs overvåking av oljealdringen og tilstanden til girmotorer med virtuelle sensorer. Målet er et konsept for prediktivt vedlikehold som bestemmer optimale oljeskift- og vedlikeholdsintervaller for hver enkelt girmotor på grunnlag av girmotorens og giroljens faktiske tilstand. Intelligente algoritmer evaluerer frekvensomformerens driftsdata og bestemmer oljetemperaturen basert på denne informasjonen. På denne måten kan oljealdringen og det beste tidspunktet for utskifting av smøremidlene bestemmes svært nøyaktig, uten å bruke penger på eksterne sensorer. Tester har vist at de målte oljetemperaturene kan beregnes svært nøyaktig.

NORDs testområde
NORD DRIVESYSTEMS demonstrerer funksjonaliteten og mulighetene med prediktivt vedlikehold, virtuelle sensorer, drivnettverk og andre Industry 4.0-konsepter for kundene ved selskapets eget testområde, som ligger i hovedkvarteret i Bargteheide i nærheten av Hamburg. Det skalerbare systemet tillater at et stort spekter av driftsmoduser og driftstilstander kan testes i sanntid. Girmotorer og frekvensomformere kan undersøkes, og algoritmene kan testes og valideres under reelle forhold

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.