Rittal Nytt IoT crop

En rekke verdier og annen informasjon kan måles og registreres

Nytt IoT grensesnitt for klimakontroll

Med sitt nye IoT-grensesnitt, setter Rittal grunnlaget for optimal integrering av kjøleaggregat i Industry 4.0 applikasjoner. Dette muliggjør kontinuerlig kommunikasjon fra sensoren til skyen, samt tilkobling til overordnet overvåkings- eller energistyringssystem.

Mye informasjon skapes i driften av moderne løsninger for klimakontroll i kapslinger. Så langt har det bare vært praktisk mulig å registrere driftstimer og gjeldende temperatur inne i kapslingen. Men med moderne enheter som de nye Rittal Blue e+ kjøleaggregatene, kan en rekke verdier og annen informasjon måles og registreres. Dette inkluderer temperaturene innenfor og utenfor kapslingen, fordamperen og kondensatortemperaturen og, ved behov, data fra ytterligere sensorer plassert inne i kapslingen. I stedet for en enkel måling av driftstimer registreres driftstider for kompressoren og intern og ekstern vifte separat. Det er også systemmeldinger, kapasitetsutnyttelsesdata og oppdatert informasjon om parametere.

Skape merverdi fra data

For å skape merverdi fra den store datamengden, må informasjonen være tilgjengelig for overordnet system. Med sitt nye IoT-grensesnitt tilbyr Rittal jevn kommunikasjon av data. Det gjør Blue e+ kjøleaggregat til IoT-kompatible enheter.

De protokollene som støttes er OPC-UA, Profinet, SNMP, Modbus og CANopen. Antall støttede protokoller gjør det mulig å koble til overordnet overvåkings- eller energiledelsessystemer i nesten alle tilfeller. Data fra kjøleenhetene er da tilgjengelig i disse systemene. Du kan også angi parametere og konfigurere innstillinger via IoT-grensesnittet.

Cloud tilkobling

Informasjonen fra enhetene kan også brukes til et bredt spekter av analyser. Kommunikasjonsfunksjonene som er tilgjengelige via det nye IoT-grensesnittet, tillater integrering av klimastyringsløsninger i IoT-applikasjoner, og baner vei for nye applikasjoner og smarte service løsninger.

For eksempel muliggjør alternativet optimalisering av vedlikehold og service, noe som reduserer driftskostnadene. En annen viktig applikasjon er energidatahåndtering.

Med all data tilgjengelig hele tiden øker energieffektivitetsnivået, noe som igjen bidrar til å redusere kostnadene.

IoT-grensesnittet kan enten monteres på en DIN-skinne eller direkte på kjøleenhetene.

 

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...