FG enkoder crop

Kombinerer funksjoner fra både aksiale og radiale kabelinnganger

Økt installasjons fleksibilitet

POSITAL FRABA sin populære IXARC-inkrementelle pulsgivere, som forhandles av FG-Tech AS, er nå tilgjengelige med et spesielt hus som har 45° vinklet kabelinngang. Enkoderen er programmerbar og plassbesparende.

Dette kompakte designen kombinerer funksjoner fra både aksiale og radiale kabelinnganger i en enkelt enhet, noe som gir mer fleksibilitet under installasjon - en virkelig fordel ved montering der plass er en begrensning.

Kompakt design for enkel installasjon der plass er en begrensning

  • Kombinerer aksial- og radialfunksjoner i en enhet som medfører lavere logistikk kostnader
  • Høyere beskyttelsesklasse, IP65
  • Vann- og støvtett
  • Kortere lengde, 32mm
  • Nytt merkeformat med tilkoblingsskjema
  • Programmerbar utgang og oppløsning via UBIFAST -konfigurasjonsverktøy

Fordeler

Denne nye enkoder-modellen har de samme egenskapene som resten av enkoderne i IXARC-familien. Robust og nøyaktig magnetisk målingsteknologi, med utmerket dynamisk respons. Et bredt utvalg av flens- og akselkonfigurasjoner er tilgjengelige, noe som reduserer behovet for kostbare adaptere eller mekaniske tilpasninger. Enkoder kapslingen er 36mm i diameter, 32mm lang og har IP65 beskyttelsesgrad.

Programmering gjør kundetilpasning enkelt

Enkoder familien -IXARC er programmerbare: Oppløsning kan settes alt fra 1 til 16 384 pulser per omdreining i programvare uten at det kreves noen endringer i de mekaniske egenskapene til enhetene. På samme måte kan pulsretning og utgang programmeres - enten Push-Pull (HTL) eller RS422 (TTL) – dette defineres gjennom programvareparametere. Endringer kan gjøres raskt i feltet ved hjelp av POSITALs brukervennlige UBIFAST programmeringsverktøy.

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...