IKM Trainor Samarbeid crop

IKM Instrutek og Trainor inngår strategisk samarbeid

Som en av Norges mest komplette leverandører innen test- og måleinstrumenter vil vi med Trainor på laget ytterligere forsterke vår posisjon som en samarbeidspartner med fokus på kvalitet, bredde og kompetanse.

Trainor har levert kurs og tjenester til en stor rekke markedsledende internasjonale bedrifter, organisasjoner, statlige organ og småbedrifter gjennom de siste 30 årene og er en ledende og nytenkende bedrift med mennesker og holdninger i fokus.

Økende behov for opplæring innen elsikkerhet
Vår felles plattform hvor veiledning og kompetanse trygger liv og verdier utgjør et solid fundament for et strategisk samarbeid da et stadig økende behov for opplæring innen elsikkerhet gjør at vi også må utvikle oss og holde oss oppdatert. I praksis innebærer dette at Trainor fortsatt vil organisere og avholde ulike kurs og IKM Instrutek vil bidra med å markedsføre disse til våre felles kunder. Samtidig vil IKM Instrutek som tidligere avholde bedriftsinterne kurs, produktopplæring og ulike kurs i samarbeid med våre leverandører.

Energibransjens fagsamling 5-6 sept.
Som et startskudd for vår felles satsning er vi allerede i gang med å markedsføre Energibransjens fagsamling 5-6 sept. 2018 som er møteplassen for deg som er opptatt av sikkerhet i energibransjen. I år møter du blant andre DSB, Energi Norge, Skagerak Energi, Norgesnett, Saft, og IKM Instrutek når Trainor inviterer energibransjen til fagsamling i Tønsberg.

Kompetanse og praktisk erfaring
Vi legger begge vår ære i å levere kurs, rådgivning og tekniske løsninger som alltid er faglig oppdatert og tilpasset kundens behov og vi tror på en tett kontakt med myndigheter og bransjeorganisasjoner for å ivareta sikkerheten på den enkeltes arbeidsplass. For å vite hvilke instrumenter som er de rette for hver enkelt oppgave, kreves både kompetanse og praktisk erfaring. IKM Instrutek har levert test- og måleinstrumenter i 30 år, og vi har opparbeidet en unik bredde av produkter og en faglig kompetanse som gjør oss i stand til å veilede våre felles kunder til å gjøre det rette valget. Vi leverer test- og måleinstrumenter til alle bransjer og i alle nøyaktighetsklasser. Dette omfatter alt fra enkle multimeter til høyteknologiske kalibratorer som brukes på de mest avanserte laboratorier.

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...