a_0081027

Enheten er tilgjengelig med samtlige nettverksteknologier

DC-UPS for industrielle nettverk

Den nye avbruddsfrie strømforsyningen Quint DC-UPS fra Phoenix Contact, kan integreres i etablerte industrielle nettverk og forsyner anleggene avbruddsfritt videre også ved nettsvikt. Med det integrerte grensesnittet for Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT eller USB kan den implementeres både raskt og fleksibelt.

Enheten er tilgjengelig med samtlige nettverksteknologier i henholdsvis fire ytelsesklasser: 5 A, 10 A, 20 A og 40 A.

Det intelligente Batterie Management System med IQ-Technology sørger for at energiakkumulatoren benyttes optimalt. Teknologien forhindrer svikt gjennom forebyggende evaluering av drifts- og batteritilstander, for eksempel energiakkumulatorens forventede resterende levetid (State of Health) og energiakkumulatorens aktuelle ladestatus (State of Charge). Det gjør at batteriskift kan planlegges ut ifra forventet levetid i måneder. Med den automatiske gjenkjenningen av batteri blir tilkoblede batterityper automatisk gjenkjent. Tilpasset ladekarakteristikk optimaliserer energiakkumulatorens levetid. Den effektive batteriladeren med opptil 5 A sørger for at energiakkumulatoren lades så raskt som mulig. Den gir lange bufringstider grunnet høy batterikapasitet og sikrer slik permanent anleggstilgjengelighet.

Takket være de integrerte grensesnittene kan energi og funksjoner overvåkes til enhver tid og uavhengig av lokalisering, det samme gjelder for parametrisering og nedstengning av anlegget i en sikker tilstand. Ved å overvåke utgangsstrøm og -spenning samt koble anlegget ut og inn manuelt, øker du systemets effektivitet. Kaldstartfunksjonen Battery Start starter strømforsyningen også uten inngangsspenning. Dermed er funksjonstester og oppstart mulig også uten tilgjengelig nett. Med SFB-Technology, som innebærer opptil seks ganger nominell strøm i 15 ms, utløses standard automatsikringer selektivt, og parallelt tilkoblede forbrukere fungerer videre. De avbruddsfrie strømforsyningene har en bredde på 35 til 47 mm og en høyde på 130 mm og opptar dermed særdeles lite plass i automatikkskapet.

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 16 500 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med mer enn 55 datterselskaper som ivaretar global salg og support. I 2017 var omsetningen på 2,2 milliarder €.

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...