Jorrit Lousberg

Kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenhet og 148 Nissan LEAF-batterier

Europas største energilagringssystem i drift på Johan Cruijff ArenA

3 megawatts energilagringssystem sørger for mer effektiv, bærekraftig og pålitelig energiforsyning til Nederlands største stadion. Nylig ble det største energilagringssystemet som bruker elbilbatterier i Europa satt i drift på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam, Nederland.

Det unike prosjektet er resultatet av et samarbeid mellom Nissan, Eaton, Johan Cruijff ArenA, med støtte fra Amsterdams klima- og energifond.

Lagringssystemet på tre megawatt kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenheter og 148 Nissan LEAF-batterier for å gi en mer pålitelig og effektiv energiforsyning til hjemmebanen til fotballaget Ajax.

– Johan Cruijff ArenA var på utkikk etter en bærekraftig løsning på sitt energibehov. I tillegg til fotballkamper, brukes arenaen også til store konserter som krever sitt av lys og lyd. Energilagringssystemet gjør arenaen mer effektiv, bærekraftig og pålitelig, ved at den har tilgjengelig reservestrøm som kan brukes i perioder med høy belastning på strømnettet, sier administrerende direktør for Eaton i Norge, Jon Helsingeng.

Energilagringssystemet balanserer tilbud og etterspørsel av energi i og rundt Johan Cruijff ArenA. I tillegg til å kunne lagre energi for å holde arenaen gående, kan systemet også forsyne energien ut til boligene i nabolaget. Lagringskapasiteten på 3 megawatt er nok til å drifte flere tusen husholdninger om det skulle være strømbrudd.

– Johan Cruijff ArenA er utstyrt med 4200 solcellepaneler, så et energilagringssystem var et naturlig valg da arenaen vurderte løsninger på sine energibehov. Tanken var egentlig å gå for dieselaggregater, men energilagring er langt mer miljøvennlig og mye, mye mer bærekraftig, sier Helsingeng.

.

Linear aktuator crop

Elektriske stav aktuatorer versus hydrauliske sylindere

Fremskrittene i elektriske stav aktuatorer har skapt en pågående debatt

Hydrauliske aktuatorer har erfaring i industrien for å levere høy kraft. Hydrauliske systemer er vanligvis billigere i et anskaffelses perspektiv, ogå implementere enn et elektrisk servosystem. Hydraulikkens ulemper inkluderer et større romfotavtrykk, høyere vedlikeholdskostnader og manuell systemjustering for optimal systemytelse

les mer...
Rittal edge crop

Edge løsninger for smarte applikasjoner

Allerede i 2019 kan edgesystemet behandle og analysere 40 prosent av datamengden

Rittal har presentert en rekke edge løsninger for Smart Industry, Smart Mobility, Smart Healthcare og Smart Finance. Disse representerer Rittals svar på den digitale omstillingen for næringsliv og samfunnet som helhet - innen helsevesenet, detaljhandel, offentlig sektor og ulike aspekter av infrastruktur.

les mer...
Hel elektrisk crop

Et helelektrisk Norge er innen rekkevidde

Tallene viser at det kan skje langt raskere enn vi tidligere har antatt

Fullelektrifisering av energiforbruket i Norge vil kreve 30-50 terrawattimer kraft. Det betyr at fullelektrifiseringen er innen rekkevidde. Det totale strømforbruket i Norge er i dag på rundt 130 terrawattimer (TWh).

les mer...
Eaton_93PS crop

Ny UPS halverer kostnader

Teknologi som har en effektivitet på over 96 %

Ny enfase-UPS som egner seg spesielt til nødstrømsanlegg i næringsbygg på grunn av sin kostnadseffektivitet og fleksibilitet. Maskinen benyttes også til beskyttelse av servere, kommunikasjonsutstyr og forskjellige industrielle formål.

les mer...