KUKA smartPAD crop

Optimert for både venstre- og høyrehendte

Flying start for KUKA smartPAD-2

Smidige utforming, høyere ytelse og mer intuitiv robotstyring. På Automatica-messen i München i juni var KUKA på plass, bland annet for å presentere KUKA smartPAD-2 – belønnet med IF Design Award 2018.

En av nyhetene er at den velkjente 6D-musen har fått en ny utforming som gjør styringen av roboten mer intuitiv.

KUKA smartPAD-2 erstatter den tidligere versjonen av KUKA smartPAD som ble lansert i 2010. – Våre kunder vil få en helt annen opplevelse når de arbeider med sine roboter i KUKA smartPAD-2, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic AB. Versjon 2 av operatørpanelet har en robust utforming – blant annet en touchskjerm med herdet, ripesikkert glass – og det egner seg godt for tøffe industrielle miljøer.

Den er optimert for både venstre- og høyrehendte og tilbyr ergonomisk og komfortabel håndtering. I tillegg har den fått ekstra muligheter med grep på undersiden og kan settes ned og brukes som skrivebordkonsoll. KUKA smartPAD-2 har også en ergonomisk skulderstropp som gjør at operatøren kan bær den uten å bli sliten. Ifølge Joacim

Lorentsson var interessen stor når selskapet presenterte KUKA smartPAD-2 på Automatica-messen i München i juni.

– Det var en fantastisk messe og vi fikk en masse oppmerksomhet, sier han.

Med åtte Jog keys kan KUKA smartPAD-2 styre roboter med opp til åtte akser. Den har hot plug-funksjonalitet og kan kobles til og fra roboten når som helst under drift, det gjør panelet optimalt for operatører som må kunne håndtere flere forskjellige roboter. Andre fordeler er at den har smidigere og raskere maskinvare og betydelig høyere ytelser enn forgjengeren. – Vi er meget glade for at vi kan tilby KUKA smartPAD-2 til våre kunder, og den gjør robotene mye mer tilgjengelig og betydelig lettere å bruke, sier Joacim Lorentsson.

KUKA smartPAD-2 fikk litt av en flying start når den tidligere i år ble belønnet med iF Design Award.  Denne prisen har blitt utdelt årlig siden 1954 og går til de beste
løsningene innenfor produktdesign. Vinnerne velges ut av et panel som består av 63 designeksperter fra forskjellige land. I år deltok i alt 6500 aktører fra 54 forskjellige land.

iF International Forum Design holder til i Hannover.

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...