Tronrud 2 crop

Utviklingsarbeidet går raskere

Verdens raskeste – ved hjelp av digitalisering

Verdens raskeste pakkemaskin for poser er under utvikling hos Tronrud Engineering. Digitale løsninger er helt sentralt i utviklingsarbeidet. Digital tvilling, 3-D printing og VR teknologi utnyttes i stor grad.

Resultatet lar ikke vent på seg, utviklingsarbeidet går raskere. Testing av ferdig konstruksjon er allerede unnagjort når maskinen monteres. - Denne prototypen er vår første fullverdige digitale tvilling, forteller Erik Hjertaas til AMNYTT. Utviklingsarbeidet nærmer seg slutten, og vi ser tydelig hvilke synergieffekter digitaliseringsteknologien gir. I tillegg har selskapet tilegnet seg intern kompetanse på 3-D printing. Vi har flere printer og kan produsere komponenter både i plast og stål. Siste elementet Hjertaas nevner av helt ny teknologi er VR. VR teknologien er spesielt godt egent til opplæring av operatører når det finnes en digital tvilling av maskinen.

Les hele artikkelen her.

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...