Njord A Thomas Sola - Statoil crop

Kontrakten omfatter de fleste av segmentene Autek jobber i. Foto Thomas Sola

Autek tildelt feltinstrument kontrakten til NJORD A PLATFORM UPGRADE Prosjekt

Autek har blitt tildelt av Kværner på vegne av Equinor kontrakten for Felt Instrumentering. Dette er en strategisk meget viktig kontrakt for Autek

Vi etablerte oss i Stavanger da oljeprisen var lav, og nå har vi vunnet en stor kontrakt, sier Helge Larsen. Han er avdelingsleder i Stavanger for drammensfirmaet Autek, en familiebedrift som leverer produkter og tjenester innen trykk-, temperatur-, nivå- og gjennomstrømmingsytemer innen olje og gass.  – Vårt firma valgte å satse selv om oljenedturen fortsatte. Det har betalt seg nå, sier Larsen.

I kontrakten inngår:

  • trykk
  • temperatur
  • nivå
  • flow Instrumentering  
  • samt sammenstilling / montasje av systemer.

Kontrakten omfatter de fleste av segmentene Autek jobber i, kommenter Helge Larsen, avdelingsleder Autek Vest.

Vi får med denne tildelingen anledning til å utøve vår tekniske ekspertise sammen med å bevise våre styrker innen prosjekt gjennomføring, fleksibilitet og dokumentasjonsarbeid. Autek er virkelig stolte og ydmyke av den tilliten vi blir vist med signeringen og ser frem til et fruktbart samarbeid og gjennomføring av prosjektet.

Denne type oppdrag er vår organisasjon virkelig rigget for, avslutter Larsen entusiastisk. Arbeidet er allerede i gang og strekker seg frem til 2020.

Njord er et oljefelt i Norskehavet, 30 km vest for Draugen. Njord A-plattformen ble satt i drift i 1997, men stengt ned i 2016 på grunn av strukturelle problemer med plattformen. Den skal settes i gang igjen i 2020, og skal også betjene satellittfeltet Hyme.

 

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...