Sverdrup Field Centre - Photo Statoil - Statoil crop

Vil også ha nytte av det 24/7 bemannede Onshore Control Center

Mobilisering av ROV til Johan Sverdrup boreplattform

IKM Subsea er stolt av å kunngjøre at vi har vunnet en kontrakt med Statoil for ROV-tjenester på Johan Sverdrup-plattformen. Kontrakten med oppstart 3. kvartal 2018, ble vunnet i konkurranse med andre leverandører gjennom en e-auksjons som ble utført som i en sluttfase av anbudsprosessen.

Kontraktens omfang består av å tilby ad-hoc ROV-operasjoner for å støtte boreaktiviteter på Johan Sverdrup-feltet. Kontraktens varighet er 6 år + opsjoner.

«Vi er stolte over å bli tildelt denne kontrakten for levering av ROV-tjenester på Johan Sverdrup-feltet, IKM vil fortsette å levere høy kvalitet på våre tjenester på daglig basis.

Denne kontrakten vil også ha nytte av det 24/7 bemannede Onshore Control Center på IKMs hovedkontor, på denne måten vil næringen spare kostnad og redusere miljøavtrykket, i tillegg til redusert HMS-risiko " sier direktør for forretningsutvikling Hans Fjellanger.

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...