Rittal at HMI crop

Møter behovet for skap for en stadig mer digitalisert verden

Premiere for nytt gulvskap fra Rittal på Hannovermessen

Rittal presenterer internasjonalt sitt nye gulvskap på Hannovermessen med premiere den 23. april. Det ligger fem års utviklingsarbeid bak lanseringen av skapet som erstatter det globalt ledende TS 8-systemet som er tilgjengelig i flere millioner utgaver over hele verden.

"TS 8 har blitt oppgradert flere ganger gjennom årene, men nå har Rittal utviklet et helt nytt system, med skap og tilbehør som kan håndtere nye utfordringer. Vi møter behovet for skap for en stadig mer digitalisert verden, og vi fokuserer på å gjøre kundene våre mer kostnadseffektive, sier Per Magnusson, produksjef hos Rittal AS.

Rittal har en stand på 2 300 m² på Hannovermessen og rundt en femtedel av standen er viet til det nye gulvskapet. Det setter utropstegn for den betydningen lanseringen globalt kommer til å få for styre-, kontroll- og automasjonsskap.

Nytt sokkelsystem

Et helt nytt sokkelsystem er også utviklet. Det kombinerer fordelene med Rittals to nåværende system, som enkel montering, muligheten til å løfte skapet med bunn og sokkel. Den integrerer også andre funksjoner som sikker montering av kabler med standardiserte seksjoner. Sokkelsystemet er fullt kompatibelt med Rittals øvrige produkter som TS 8 skap, gulvpulter og PC skap. Dette betyr at kundene fremover kan benytte seg av fordelen med en sokkelløsning.

Ny funksjon for bærearm

Ytterligere nyheter på Hannovermessen er bærearmsystemet CP, som er vist med en ny høydejusterbar støtteseksjon for ergonomisk justering av paneler eller styrekomponenter på maskiner og systemer.

Smarte kjøleløsninger, større effektivitet

Rittal viser også Blue e+ veggmonterte kjøleaggregat med 1,6 kW kjøleeffekt og Blue e+ Chiller med 2,5 til 6 kW kjøleeffekter som gir økt energieffektivitet ved kjøling av skap og maskiner. Disse kjøleløsningene kan kommunisere med overordnede system via IoT Interface for Industry 4.0 applikasjoner.

Rittal lanserer også et helt nytt sortiment av IT-kjøleløsninger for individuelle rack og hele datasentre. Det nye sortimentet inneholder kjølemiddelbaserte kjøleløsninger, LCP DX, med en kjøleeffekt på 20 kW, hybridløsninger med indirekte fri kjøling med en kjøleeffekt på 35 kW og en ny generasjon av vannkjølte IT-kjøleløsninger, LCP CW.

Secure Edge Data Center for Industry 4.0

Det nye "Secure Edge Data Center" er en nøkkelferdig datasenterløsning utviklet av Rittal med sine globale partnere ABB og HPE. Den er designet for å fungere i tøffe industrielle miljøer. Fordelen er at bedrifter nå kan få tilgang til og reagere på kritiske data i sanntid ved at IT-kapasiteter etableres nærmere datainnsamlingen og maskinstyringen.

Digital verdikjede i henhold til Industri 4.0

Messebesøkende hos Rittal kan også oppleve verdikjeden i styre- og apparatskapskonstruksjon fra et industrielt 4.0-perspektiv. Forretningsenheten Rittal Automation Systems støtter verkstedsprosesser - fra manuelle verktøy til helautomatiserte systemer - med sitt utvalg av løsninger.

Teknologienettverket "Smart Engineering and Production 4.0" med Eplan, Rittal og Phoenix Contact vil demonstrere hvordan industriell teknologi og produksjonsprosesser kan digitaliseres fullt ut.

Rittals søsterselskap EPLAN presenterer de første glimtene i den kommende versjonen 2.8 på EPLAN-plattformen (Hall 6, stand H30). Denne overrasker med viktige innovasjoner innen ergonomi, noe som ikke bare akselererer det tekniske designet, men også automatisering og standardisering gjennom utvidelse av makroteknologi.

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...