Hacker øker crop

Andelen vokser kraftig

Hver fjerde virksomhet har blitt rammet av minst syv hackerangrep i år

Ny global undersøkelse fra IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, avslører at 23 prosent av virksomheter i verden har blitt rammet av syv eller flere cyberangrep i løpet av 2020. I tillegg kommer det frem at selskaper over hele verden har generelt økt risiko for å bli angrepet i løpet av de nærmeste årene.

Ny global undersøkelse fra IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, avslører at 23 prosent av virksomheter i verden har blitt rammet av syv eller flere cyberangrep i løpet av 2020. I tillegg kommer det frem at selskaper over hele verden har generelt økt risiko for å bli angrepet i løpet av de nærmeste årene.
 
I løpet av det siste året har i gjennomsnitt 23 prosent av alle bedrifter og organisasjoner verden over fått sine nettverk eller IT-systemer infiltrert minst syv ganger av cyberkriminelle.
 
Samtidig svarer 83 prosent av de 2.795 spurte organisasjonene i Trend Micro sin globale undersøkelse at det er svært- eller veldig sannsynlig at hackere vil lykkes med lignende angrep de neste 12 månedene.
 
Ny indeks viser økt risiko for hacking
Tallene kommer fra den siste versjonen av Trend Micros Cyber ​​Risk Index (CRI), som er utarbeidet av det uavhengige analyseinstituttet Ponemon Institute.
 
CRI er en indeks som uttrykker den nåværende risikoen et gitt selskap eller en organisasjon har for å bli offer for et cyberangrep. Indeksen bruker en numerisk skala fra - 10 til + 10, hvor - 10 er den høyeste risikoen for å bli offer for hackere. Gjennomsnittlig CRI for organisasjoner over hele verden akkurat nå er på -0.41.
 
USA har den høyeste risikoen med et gjennomsnitt på - 1.07. Deretter kommer Europa med et gjennomsnitt på - 0,13. Asia er den tryggeste regionen med et gjennomsnitt på - 0,02.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.