Last mile crop

Det nye selskapet skal leverer både utstyr, kompetanse og tjenester

Fusjonerer for å håndtere viktig infrastruktur

Last Mile Communication og CEE Energiteknikk fusjonerer og blir én komplett leverandør av løsninger for kommunikasjon og overvåking av viktig infrastruktur i energisektoren. Navnet på det nye selskapet er Last Mile AS

De to ingeniørbedriftene i Asker har samarbeidet tett over tid, og nå slår blir de slått sammen til en samlet enhet, Last Mile AS.

Kjernevirksomheten til CEE Energiteknikk er relévern, RTU (Remote Terminal Unit) og analyse av spenningskvalitet inn mot energi- og olje & gass sektoren. Last Mile Communication (LMC) er distributør og løsningsleverandør innen industriell datakommunikasjon mot blant annet el- og vannforsyning og systemer for olje & gass.

El og olje

Strategien er at det nye selskapet leverer både utstyr, kompetanse og tjenester på begge disse områdene til energibransjen.

— Både kraftforsyning og olje & gass har behov for å gjøre store investeringer relatert til sikring og overvåking av sin infrastruktur, sier administrerende direktør Hans-Jørgen Solli i det nye selskapet Last Mile AS.

Gjennom robuste og sikre produkter og løsninger, vil vi kunne bistå kundene våre innenfor relévern, analyse og overvåkning av spenningskvalitet, sensorering/IIOT  (Industrial Internet of Things) og ikke minst datakommunikasjon. Vi leverer industrielle nettverksløsninger som LAN/WAN og industristandarder over kobber, fiber og trådløse teknologier. Vi får i tillegg et økt spekter av tjenester og rådgivning innenfor disse områdene.

Smart grid

Mange tusen nettkomponenter i strømnettet oppgraderes eller byttes nå ut til smartere enheter som kobles sammen og kommuniserer. Med Smart Grid vil vi oppnå en bedre utnyttelse av strømnettet, øke nettintelligensen og være bedre rustet til å håndtere nye krav til strømnettet.

Last Mile bidrar med kompetanse, erfaringer og løsninger som hjelper kraftselskaper til å ta gode valg for de ulike behovene som finnes innenfor Smart Grid.

— I oljesektoren pågår en tilsvarende digitalisering og oppgradering for å kunne styre og overvåke komponenter. Her er det ikke uvanlig at installasjoner sitter med mer enn 20 år gamle spenningsvern som er modne for utskifting, sier Solli.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.