EH_Nesselwang_2 crop

Drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi

Endress+Hauser utvider produksjonen av temperatur- og systemprodukter

Selskapet innvier nytt produksjonsanlegg i Nesselwang, Tyskland. Endress+Hauser har investert mer enn 10,4 millioner euro i et nytt, toppmoderne produksjonsanlegg på selskapets område i Nesselwang, Tyskland. Den 4800 kvadratmeter store bygningen inneholder nye produksjons- og kontorarealer i tillegg til teknologi og fellesområder.

Med utvidelsen investerer Endress+Hauser Group ytterligere i bærekraftig utvikling.

Utvidelsen ble drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi og systemprodukter samt introduksjonen av nye produktlinjer. “Vi investerer stadig i kompetansesentrene våre for å utvikle motiverende løsninger for kundene våre og for å øke produksjonseffektiviteten,” sa Matthias Altendorf, administrerende direktør i Endress+Hauser Group, under åpningsseremonien 26. oktober 2018.

I mange prosesser er temperatur en måleparameter som har stor innflytelse på produktkvaliteten. “Vi vil fortsette å utvide og utfylle temperatur- og systemproduktporteføljen, slik at vi kan være i posisjon for å tjene kundene våre optimalt også i fremtiden.

For å gjøre det, trenger vi ytterligere plass til forskning og utvikling, produksjon, logistikk og kvalitetssikring, noe denne nye bygningen vil gi oss,” sa Harald Hertweck, administrerende direktør for Endress+Hausers kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi.

Bærekraftig utvidelse

Den nye bygningen er iøynefallende med en imponerende, intelligent arkitektur. Bygningen har en hellende fasade som beskytter mot solen og glassfronter som slipper inn masse lys. Den nye bygningen har også et bærekraftig energikonsept, inkludert et solcellesystem på taket som gir nok elektrisitet til å på egen hånd opprettholde grunnleggende produksjon. Ladestasjonene for elektriske sykler understreker fokuset på bærekraft.

Mens bygningen var under oppføring ble produksjons- og logistikkprosessene også optimalisert og strukturert i samsvar med Lean Principles og One Piece Flow-tilnærmingen. Denne strukturen gjør det mulig for kompetansesenteret å øke de ansattes individuelle ansvar, tilføre mer fleksibilitet i produksjonsprosessen og få en optimal utnyttelse av maskin- og driftressursene.

Kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi

Endress+Hauser Wetzer, konsernets kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi og systemprodukter, med hovedkvarter i Nesselwang, Tyskland, driver ytterligere fem produksjonsanlegg i Pessano (Italia), Greenwood, Indiana (USA), Suzhou (Kina), Aurangabad (India) og Benoni (Sør-Afrika).

Selskapet har mottatt flere priser dette året for iTHERM TrustSens, verdens første selvkalibrerende termometer. I tillegg til priser i Frankrike (Mesures, CFIA) og Tsjekkia (Zlatý Amper) har Endress+Hauser også vunnet HERMES AWARD, en anerkjent pris i bransjen, i tillegg til AMA Innovation Award på handelsmessen SENSOR+TEST i Nürnberg, Tyskland.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...