EH_freiburg_1 crop

Et tredje team ser på fremtidens sensor- og måleteknologi

Endress+Hauser har åpnet innovasjonssenter

Konsernet samler team for sensor- og programvareutvikling i Freiburg Innovation Center. Endress+Hauser har innviet sitt nye anlegg ved Freiburg Innovation Center FRIZ. Der jobber over 70 ansatte i det sveitsiske konsernet som spesialiserer seg på måleteknologi med utvikling av nye sensorteknologier og programvareløsninger. 

De ulike teamene samarbeider tett i et innovativt miljø med forskningsinstitutter, oppstartsbedrifter og andre selskaper.

Det ligger på området til Teknisk fakultet ved Freiburg universitet i Tyskland. Bygningskomplekset ble ferdigstilt i 2022, etter en to år lang byggeprosess, og har over 12 000 kvadratmeter med moderne og fleksible kontorer og laboratorier. Endress+Hauser er den største leietakeren, med lokaler fordelt over 2400 kvadratmeter med kontorer i to etasjer, i tillegg til 1000 kvadratmeter i første etasje for kjemiske og biologiske laboratorier og renrom.

Ulike disipliner og teknologier

Ved FRIZ samler selskapet seks enheter som tidligere var spredt over byen. I dag kombinerer de et bredt spekter av disipliner og teknologier: ett team jobber med løsninger for Det industrielle tingenes internett, for eksempel for å intelligent koble sammen programvare og sensorteknologi.

Et annet jobber med teknologi for optisk analyse som kan brukes til å overvåke for eksempel gjæringsprosesser. Et tredje team ser på fremtidens sensor- og måleteknologi, inkludert på å erstatte den menneskelige luktesansen.

Jobst Technologies, en del av det sveitsiske datterselskapet Innovative Sensor Technology IST, utvikler, produserer og selger biosensorer. Endress+Hauser BioSense, et fellesforetak med Hahn-Schickard-Gesellschaft, som er et ideelt forskningsfellesskap, spesialiserer seg på rask molekylanalyse på stedet, som for eksempel kan brukes i næringsmiddelindustrien. For å beskytte innovasjoner mot imitasjoner jobber også et lite team med patentspesialister på campus.

Jobber med fremtidens måleteknologi

Administrerende direktør Matthias Altendorf ser på det nye anlegget som en "yngleplass for morgendagens måleteknologi". De ulike disiplinene på campus skal utfylle og stimulere hverandre, og nærheten til forskningsmiljøer gir ekstra stimulans.

"Innovasjon oppstår ofte i kontaktpunktene, der vi samhandler med partnere fra forskning og industri. Ved å åpne opp for universitetene og instituttene deres, forskningsfasiliteter, avleggere og andre selskaper, øker vi disse kontaktpunktene."

Endress+Hauser feiret innvielsen av det nye innovasjonssenteret med mange gjester, de ansatte som jobber på stedet, og representanter fra aksjonærene og konsernet. De nye rommene ved FRIZ skal i fremtiden prydes med et verk fra glasskunstneren Britta Schmidhauser, som skal symbolisere de ulike virksomhetsområdene til Endress+Hauser-enhetene i Freiburg. Et sommerselskap i en avslappet atmosfære avsluttet arrangementet, med musikk fra campus-bandet Transistors.

Kotek XL_Prime_fam crop

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

Pepperl_Einlagenscanner crop

Gir raske og presise målinger

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Untitled design - 1

Er AI relevant for prosessindustrien?

Og hvordan spiller no-code AI en rolle på veien til suksess? Prosessindustrien står overfor utfordringer som påvirker vekst og lønnsomhet. Utfordringene inkluderer økende energikostnader, økt konkurranse, og strenge regulatoriske krav. Det er tydelig for mange industrielle selskaper at de må finne nye måter å optimalisere prosessene og forbedre effektiviteten for å fortsette være konkurransedyktige. 

Focus on crop

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.