Rittal edge crop

Allerede i 2019 kan edgesystemet behandle og analysere 40 prosent av datamengden

Edge løsninger for smarte applikasjoner

Rittal har presentert en rekke edge løsninger for Smart Industry, Smart Mobility, Smart Healthcare og Smart Finance. Disse representerer Rittals svar på den digitale omstillingen for næringsliv og samfunnet som helhet - innen helsevesenet, detaljhandel, offentlig sektor og ulike aspekter av infrastruktur.

Rittal, som er en ledende leverandør av modulære IT-infrastrukturløsninger, sammen med sine partnere ABB og HPE, presenterte konkrete eksempler på Smart Industry som fokuserer på digital transformasjon i industrielle miljøer. Dette handler om å skape høykvalitets og høy IP-klassifiserte datasentre - innenfor eller utenfor produksjonen - hvis det er behov for flere IT-ressurser lokalt for å utvikle den smarte fabrikken.

Rask utvkling

Allerede i 2019 kan edge systemet behandle og analysere 40 prosent av datamengden generert av "Internet of Things". Andre beregninger anslår at ca. 60 prosent av sky servere vil være plassert i Edge datasentre i 2025.

- Digitalisering driver ulike utfordringer i alle bransjer. Våre edge løsninger hjelper bedrifter raskt, enkelt og kostnadseffektivt å implementere skreddersydde IT-infrastrukturer, forklarer Andreas Keiger, administrerende direktør i Rittals Global Business Unit for IT-infrastruktur.

Ressurser ved kilden

Smart Mobility handler om sikker, pålitelig og fremfor alt rask behandling av store mengder data for intelligent teknologi, som selvdrevne kjøretøyer og trafikkstyringssystemer. Rittals svar er å finne IT-ressurser så nær datakilden som mulig.

Beskyttet informasjon
Innen "Smart Healthcare" handler det om å møte utfordringene som

Digitaliseringen gir for helsevesenet, for eksempel hvordan sensitiv pasientinformasjon kan beskyttes ved hjelp av høy tilgjengelighets IT-infrastruktur.

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...