Eaton iPC crop

Eaton med nye, kraftige PC-er med berøringsskjerm for bruk i krevende industri- og prosessmiljøer

Energistyringsselskapet Eaton har lansert neste generasjons fleksible PC-er med berøringspaneler fra den populære XP500-serien – som lar brukerne utføre en rekke kontroll- og visualiseringsoppgaver. XP-504-serien består av kraftige industri-PC-er med et moderne, slankt design som gjør det enkelt å bruke dem effektivt for de mest krevende visualiserings- og kontrolloppgavene.

Den kraftige og energieffektive prosessoren Intel® x7-E3950 med fire kjerner, 1,6 GHz og 8 GB RAM, sørger for at PC-en kan brukes til mange ulike kontrolloppgaver. PC-ene er basert på Windows 10 IoT-operativsystemet og tilbyr en åpen plattform for en rekke programmer og kundespesifikke verktøy.

Forhåndsinstallerte programvarepakker – Galileo Open for gjennomføring av avansert visualisering eller Visual Designer som SCADA-løsning – forkorter prosjektets ledetid og forenkler igangkjøringen. I tillegg har brukerne stor fleksibilitet innen systemdesign siden industri-PC-ene XP-504 er tilgjengelige som både panel- og boks-PC med separat terminal.

Avhengig av versjon kan displayet monteres med en avstand på opptil 100 meter fra boks-PC-en. Enhetene har alle nødvendige godkjenninger og egner seg både til bruk i industri- og bygningsautomasjon, samt de mest krevende bruksområdene i prosessindustrien eller sjøfartssektoren.

Enhetene i XP-504-serien kommer med widescreen-skjermer på enten 10,1, 15,6 eller 21,5 tommer. De anti-reflekterende skjermene i sikkerhetsglass gir et krystallklart bilde, selv fra spisse vinkler. Den høye beskyttelsen foran (IP65; IP20 bak) gir enhetene et stort bruksområde i krevende industrimiljøer og i prosessindustrien.

Projisert kapasitiv berøringsteknologi lar deg bruke toppmoderne, intuitive multitouch-kontroller som ligner dem som brukes på smarttelefoner eller nettbrett. Brukere kan benytte funksjonsknappene på skjermen med flere fingre eller med begge hender. Kritiske funksjoner kan for eksempel bare aktiveres ved å trykke på flere knapper samtidig, noe som gjør systemet langt sikrere.

Med så mange muligheter gir XP-504-serien stor fleksibilitet i systemdesignet. Prosessorenheten er integrert i skjermen til panel-PC-en for å spare plass. Brukes en boks-PC med en separat terminal, er prosessorenheten trygt innkapslet i kontrollskapet, mens skjermen kan monteres med en avstand på opptil fem meter.

Videosignalet overføres via en skjermport eller HDMI-kabel, og berøringssignalene overføres via USB. For å dekke enda større avstander, har XP-504-serien en utvidelse for boks-PC-versjonen, i tillegg til en spesialterminal med integrert utvider som lar deg montere skjermen med en avstand på opptil 100 meter. Videosignalene i full HD og berøringssignalene overføres sammen via én nettverkskabel, noe som reduserer antall ledninger.

Siden enhetene har samme monteringsdimensjoner som den eldre XP-503-serien, kan du enkelt oppdatere et eksisterende opplegg med XP-504-serien. CE-, UL-, DNV- og ATEX-godkjenninger gjør at panel-PC-ene kan brukes på tvers av maskiner og systemer. Eaton-merkevaren garanterer at XP-504 vil være tilgjengelig i lang tid, så dette er en sikker investering for framtiden.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.