Saia-Cronox crop

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

Cyber security

Kontrolleren kjører på et QNX-basert operativsystem og er godkjent iht. ANSI ISA 62443 - standarden for industriell automatisering i bruk på real-time applikasjoner.
Med en rolle basert bruker-administrasjon og kryptering av viktige data, hindrer dette all uautorisert tilgang.
Filsystemet er kryptert og supporterer micro SD cards(32 GB) for trendlogg, alarmer/hendelser samt andre aktuelle data som blir generert i runtime. IEC kontrolleren tilfredstiller Security Level 3 iht. ANSI ISA 62443-3-3 industriell sikkerhetsstandard.

Det er allerede planlagt en oppgradering til nivå 4.

Kompatibilitet og fleksibilitet for fremtiden

Én kontroller alene kan behandle opptil 1024 lokale I/O, og kan tilknyttes 14 ulike kommunikasjonsgrensesnitt. Objektorientert høynivå programmering bidrar til en effektiv engineering.
Systemet er dermed i samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling og støtter alle programmeringsspråkene som er definert der. Dette gjør det enkelt å bruke tredjeparts- og OpenSource-løsninger. Programmeringspersonell kan kombinere forskjellige protokoller via IP og serielle grensesnitt.
Dette inkluderer OPC-UA, MQTT, IT-protokoller, Modbus, Profinet og CANbus.

Brukerdefinerte spesialprotokoller kan også etableres. Full kompatibilitet med det etablerte PCD3 I / O-systemet sikrer en stabil, pålitelig drift.Eksisterende installasjoner kan enkelt oppgraderes for å tilfredsstille de nye IEC-standardene.
Dette resulterer i lavere investerings- og installasjonskostnader.

Tilgjengelighet

Saia PCD® QronoX-systemet er tilgjengelig umiddelbart, dette inkluderer IEC-kontrolleren PCD3.M6893 og Engineering and Commissioning Suite (ECS).

Hardwaren inneholder allerede et stort antall IO moduler, grensesnitt og protokoller og kan ekspanderes enkelt ved hjelp av basis funksjoner. Sammen med det IEC-standarden tilbyr, er bibliotekene og den integrerte HTTPS-webserveren, Modbus, OPC-UA, Profinet og Open Data Mode-kommunikasjonen forhåndsinstallert ved levering.

Programvaren for applikasjonsutvikling leveres fra SBC som en del av en service- og supportvedlikeholdskontrakt (PCD8.QronoX-SSA)

Registrerte kunder får tilgang til en informasjons- og nedlastingsportal der all viktig informasjon og oppdateringer er tilgjengelig til enhver tid.

For å markere lanseringen av produktet har SBC et spesielt tilbud for «early birds»: Alle som bestemmer seg for å delta i et pilotprosjekt innen utgangen av juli 2020, vil motta service- og vedlikeholdskontrakt gratis frem til 30. april  2021 , uavhengig av antall kontrollere som kjøpes.
Ta kontakt med oss i Malthe Winje hvis du er interessert!

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

Pepperl Purge_Animation_Standbild crop

Pålitelig og sertifisert i alle verdensdeler: Globale purge-løsninger

Purge  eller på norsk Overtrykkspyling er en allsidig beskyttelsesmetode som kan brukes i en lang rekke industrielle applikasjoner. Basert på prinsippet om adskillelse mellom eksplosjonsfarlig og sikker atmosfære, gir den eksplosjonsbeskyttelse for både gassfare og støvfare. Videre er det også en av få typer beskyttelse som gjør at konvensjonelt utstyr kan brukes i potensielt eksplosive atmosfærer.