ABB Agility crop

Bygg videre på den eksisterende, digitale teknologien

ABBs nye analyse- og AI-programvare hjelper produsenter med å optimalisere driften

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. ABB Ability ™ Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester.

Den samler inn, kontekstualiserer og konverterer drifts-, prosjekterings- og informasjonsteknologidata til aksjonerbar innsikt som hjelper næringer med å forbedre driften, optimalisere administrasjon av utstyr og effektivisere forretningsprosessene trygt og bærekraftig.

Studier utført av analytikere antyder at industribedrifter typisk er i stand til å bruke bare 20 prosent¹ av de genererte dataene, noe som sterkt begrenser deres evne til å anvende dataanalyse på en meningsfull måte. ABBs nye løsning fungerer som et digitalt datakonvergeringspunkt der informasjonsstrømmer fra forskjellige kilder i anlegget og virksomheten settes i sammenheng gjennom en enhetlig analysemodell. Bruk av kunstig intelligens (AI) på disse dataene gir meningsfull innsikt for prediksjon og optimalisering som forbedrer forretningsresultatene.

- Vi tror at måten å starte en dataanalytisk reise i prosess-, energi- og hybridindustrier er ved å bygge videre på den eksisterende, digitale teknologien - automatiseringen som styrer produksjonsprosessene, sier Peter Terwiesch, president i ABB Industrial Automation. - Vi ser en enorm mulighet for kundene våre til å bruke dataene fra driften bedre, ved å kombinere dem med prosjekterings- og informasjonsteknologidata for flerdimensjonale beslutninger. Denne nye tilnærmingen vil hjelpe våre kunder til å, bokstavelig talt, ta milliarder av bedre beslutninger.

ABB AbilityTM Genix er satt sammen av en dataanalytisk plattform og applikasjoner, supplert med ABB-tjenester, som hjelper kunder med å bestemme hvilket utstyr, prosesser og risikoprofiler som kan forbedres, og bistår kunder med å designe og anvende disse analysene. Med et bibliotek med applikasjoner, kan kunder abonnere på en rekke analyser på forespørsel, basert på forretningsbehovet, og påskynde den tradisjonelle prosessen med å be om og planlegge support fra leverandører.

Skalerbar fra fabrikk til hele virksomheter, støtter ABB Genix en rekke distribusjonsmetoder, inkludert sky, hybrid og på stedet. ABB Ability ™ Genix utnytter Microsoft Azure for integrert nettsky-tilkobling og tjenester gjennom ABBs strategiske partnerskap med Microsoft.

- ABB Ability ™ Genix Suite gir unik verdi ved å tilgjengeliggjøre den kombinerte kraften fra diverse data, domenekunnskap, teknologi og AI, sier Rajesh Ramachandran, Chief Digital Officer for ABB Industrial Automation. - ABB Genix hjelper utstyrsintensive produsenter med komplekse prosesser for å ta rettidige og nøyaktige beslutninger gjennom dyp analyse og optimalisering på tvers av anlegget og virksomheten.

- Vi har designet denne modulære og fleksible suiten slik at kunder på forskjellige stadier i digitaliseringsreisen kan ta i bruk ABB Genix for å få fart på forretningsresultatene og samtidig beskytte eksisterende investeringer.

En sentral komponent i ABB AbilityTM Genix er ABB Ability ™ Edgenius Operations Data Manager som kobler, samler inn og analyserer driftstekniske data på produksjonsstedet. ABB Ability ™ Edgenius bruker data generert av operativ teknologi som DCS (distribuert styringssystem) og enheter for å produsere analyser som forbedrer produksjonsprosesser og utstyrsutnyttelse. ABB Ability ™ Edgenius kan distribueres på egen hånd, eller integreres med ABB Ability TM Genix slik at driftsdata blir kombinert med andre data for strategisk forretningsanalyse.

- Det er stor verdi i data generert fra automatisering som kontrollerer produksjon i sanntid, sier Bern-hard Eschermann, teknologisjef for ABB Industrial Automation. - Med ABB AbilityTM Edgenius kan vi hente data fra disse sanntids kontrollsystemene og gjøre dem tilgjengelige for å forutsi problemer og forhåndsdefinere handlinger som hjelper oss å bruke ressurser bedre og finjustere produksjonsprosesser.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.