NORD-control-cabinet-500P-750- crop

IE5+-motoren har høy effekttetthet

Nyeste generasjonen energibesparende synkronmotorer med permanent magnet

NORD presentere en viktig innovasjon, den nyeste generasjonen energibesparende synkronmotorer med permanent magnet, som har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den kompakte, uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde.

Aktuell applikasjon kan være internlogistikk som bagasjesystemer på flyplasser.

IE5+-motoren har høy effekttetthet, og vil i første omgang lanseres i en størrelse for det lavere effektområdet fra 0,25 til 1,1 kW. Den oppnår et konstant dreiemoment fra 1,6 til 4,8 Nm samt hastigheter fra 0 til 2100 min-1. IE5+-motoren er et tilskudd til LogiDrive-konseptet for intralogistikk, og kan brukes over hele verden i samme versjon.

Optimal ytelse i koblingsskapet
NORDAC PRO SK 500P er den første enheten i den nye generasjonen av frekvensomformere fra NORD DRIVESYSTEMS. Den bruker den nyeste komponentteknologien og har optimal funksjonalitet, konnektivitet og modularitet. I tillegg til standard CANopen-grensesnitt har omformerne en multichip for industrielt Ethernet. Denne gjør det mulig å bruke de viktigste sanntids-Ethernet-standardene med ett enkelt grensesnitt. Den nye NORDAC PRO er tilgjengelig som en komplett applikasjonsomformer (SK 530P og SK 550P) og maskinomformer (SK 500P), med et redusert antall grensesnitt som likevel utfører funksjonskrevende oppgaver via integrert PLC, tilbakeføringskontroll og posisjonering. SK 530P har også SD-kortspor, USB-grensesnitt og muligheter til utvidelse med en valgfri SK CU5-modul. På den annen side er SK 550P førstevalget for tilkobling til kontrollsystemer via industrielt Ethernet. I tillegg til forbedrede egenskaper og ytelsesfunksjoner, gir den nye generasjonen en lavere total eierkostnad (TCO) enn tidligere omformere.

En mobil løsning
Med NORDCON APP og mobilenheten NORDAC ACCESS BT for Bluetooth-tilkobling har NORD laget en mobil løsning for idriftsetting og service av alle NORDs elektroniske komponenter. Løsningen brukes til analyse, overvåking og parameterisering av NORDs drivsystemer. Den dashbord-baserte visualiseringen brukes til overvåking og feildiagnostikk. Appen har også en hjelpefunksjon og rask tilgang til parametere, noe som gjør det raskt og enkelt å parameterisere drivenhetene. I tillegg har appen flere praktiske funksjoner, blant annet en funksjon for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av drivparametere samt en individuelt konfigurerbar oscilloskopfunksjon for analyse av drevet. Den praktiske, mobile serviceløsningen er tilgjengelig for all drivelektronikk fra NORD.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.