CHRISTIAN AHRENS - KOELN

Utvikler felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi

Partnerskap for smart produksjon

Endress+Hauser og Deutsche Telekom fremmer industridigitalisering med 5G-nettverk for universitetsområder. Med sine campusnettverk tilbyr Deutsche Telekom en infrastruktur for morgendagens smartfabrikk. Sammen med partnere fra industrien vil Europas største telekommunikasjonsselskap utvide sitt 5G-økosystem for industrien ytterligere.

Innen prosessautomatisering samarbeider Deutsche Telekom nå med Endress+Hauser. Målet med samarbeidet er å utvikle felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi for prosessindustrien. Dette omfatter integrering av måleinstrumenter og tilbehør til neste generasjon mobilkommunikasjonsnettverk og digitale tjenester som er basert på dem. Begge selskaper har undertegnet en intensjonsavtale og arbeider nå med en koordinert tidsplan.

Måleinstrumenter med mobilkommunikasjonsmodul

Endress+Hauser er en av de første produsentene til å utstyre sine feltenheter med mobilkommunikasjonsmoduler og koble eksisterende installasjoner til 5G-nettverk via nyutviklede HART-gatewayer. På denne måten kan mange instrumenter overføre en mengde prosess- og enhetsdata parallelt og i sanntid. Disse kan for eksempel brukes i skyanvendelser for forebyggende vedlikehold av prosessanlegg.

Campusnettverk åpner andre signalbane

"I tillegg til de faktiske måleverdiene registrerer våre instrumenter en mengde informasjon fra prosessen og om sensoren", sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser. "muliggjør 5G-campusnettverket også en signalbane nr. to som er uavhengig av anleggets styresystem og dermed gjør det mulig å utnytte dette potensialet. Dette gjør det mulig å knytte verdikjeder tettere sammen over selskapsgrenser og gjøre industriprosesser mer effektive"

Sterke partnere for smart produksjon

"Å bygge et komplett 5G-økosystem for industrien vil øke tempoet i industridigitaliseringen", forklarer Claudia Nemat, medlem av Deutsche Telekoms ledergruppe for teknologi og innovasjon. "Vi gleder oss til å samarbeide med renommerte og erfarne partnere".

I tillegg til partnerskapet med nettverksleverandør Ericsson samarbeider telekommunikasjonsselskapet nå også med E&K Automation, en produsent av førerløse transportsystemer, og Konica Minolta, som blant annet tilbyr AR-briller.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.