Krohne VA-meter SIL 2 crop

VA-meter er en kosteffektiv mengdemåler som benytter et mekanisk måleprinsipp

VA-metere oppgradert til SIL2

I mai 2013 ble 2. utgave av IEC 61508 utgitt. Dette medførte at de aller fleste VA-meterene på markedet fikk en lavere sikkerhetsklassifisering, typisk ved å gå fra SIL2 til SIL1. Fra KROHNE ble H250 M4 eneste VA-meter med SIL2.

I en ny uavhengig evaluering fra exida har DK32, DK34 and DK37/M8M fått tilbake sin SIL2 godkjenning ihht IEC 61508-2:2010. Dette gjelder for versjonene med sikkerhetsbryter SJ2-SN og for standard bryter SC2-NO. Mekanisk flow-regulator og flens adapter kan også benyttes. 

Dette styrker vår posisjon innen sikkerhetsapplikasjoner. Vi har nå flere muligheter til å benytte VA-meter, også i enklere måleapplikasjoner, der det allikevel er krav til høy funksjonssikkerhet og SIL2.

VA-meter er en kosteffektiv mengdemåler som benytter et mekanisk måleprinsipp. Måleinstruemtet egner seg godt for både gasser og væsker. Instrumentet har gjerne mekanisk visning og kan opereres uten tilført spenning. Instrumentet kan også bestykkes med digital visning, analog mA utgang og digitale bryterfunksjoner. VA-metere fra KROHNE kan benyttes i sikkerhetsapplikasjoner (SIL).

NEK Digital crop

Digitalisering av standarder

Digitalisering øker brukervennlighet og gir helt andre muligheter

NEK 400 er installasjonsbransjens viktigste standardsamling og dekker alle typer av lavspenningsinstallasjoner. Den skaper grunnlaget for en årlig verdiskapning på 25-30 milliarder kroner. Fram til nå har den kun vært tilgjengelig i trykt format og som PDF.

les mer...
Wintershall takes over Brage operatorship and becomes production operator in Norway.

Telia tar tingenes Internett offshore

Tilby tjenester som gjør produksjonen langt smartere

Telia tar sammen med Tampnet og CGI steget ut i Nordsjøen med Narrowband-IoT (NB-IoT), teknologien som er spesiallaget for tingenes internett. Wintershall Norges Brage er den første oljeplattformen i verden med NB-IoT-dekning, og pilotprosjektet fra Telia er den første anvendelsen av teknologien offshore.

les mer...
UR 16 kg crop

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

les mer...
Siemens Qwre crop

Siemens AS og Øwre-Johnsen har inngått en serviceavtale for Hach lab- og analyseinstrumenter

Har bygget opp en organisasjon med erfarne servicefolk

Siemens har i mange år levert komplette instrument og analyse pakker for vannbehandling, vannrensing og fiskeoppdrett. For å kunne ivareta kundenes servicebehov på best mulig måte har vi nå inngått en serviceavtale med vår autoriserte partner Øwre-Johnsen.

les mer...