NORD-Decentralised-drive-units crop

Med desentraliserte drivenheter kan fleksibelt integreres i anlegget

Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

Fremtidens produksjon er modulbasert, fleksibel og autonom. Dette krever nye systemer med desentralisert intelligens som kan håndtere de stadig mer komplekse prosessene. NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt utvalg av desentralisert drivteknologi med frekvensomformere som kan tilpasses alle applikasjoner og fleksibelt integreres i anlegget.

Desentraliserte frekvensomformere gir mange fordeler: De sparer plass i koblingsskapene, reduserer kostnadene for kabler og ledninger, forenkler vedlikeholdet og øker dermed ytelsen til hele drivsystemet. NORD DRIVESYSTEMS har et omfattende utvalg modulbaserte produkter for desentralisert drivelektronikk som i praksis dekker alle behov og applikasjoner. Drivkomponentene har et effektområde på opptil 22 kW og en integrert PLC som standard, noe som gjør det enkelt å koble til forskjellige moduler. De kan konfigureres fritt for å tilpasses enhver applikasjon. NORDs desentraliserte drivteknologi kan integreres i alle automatiseringsarkitekturer, og gir en betydelig reduksjon i kostnadene for utforming av anlegget.

De intelligente, nettverksbaserte drevene fra NORD gir kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor et grunnlag for prediktivt vedlikehold

NORD har fremtidens drivenhet

NORDs drivenheter er nettverksbaserte, autonome og skalerbare, og oppfyller derfor alle betingelsene for integrering i en Industry 4.0-arkitektur. Omformernes integrerte PLC er i stand til å redusere belastningen på kontrollsystemet på høyere nivå og ta seg av uavhengige kontrolloppgaver. Dette muliggjør en anleggsutforming med autonome produksjonsgrupper og produksjonsøyer. Den fritt konfigurerbare PLC-en behandler dataene fra sensorer og aktuatorer, og kan starte kontrollsekvenser samt kommunisere driv- og applikasjonsdata til et kontrollsenter, nettverkstilkoblede komponenter eller en skylagring. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.

Feltdistribusjonsserien NORDAC LINK inkluderer frekvensomformere på opptil 7,5 kW og startmotorer på opptil 3 kW for fleksibel installasjon i nærheten av motoren

NORDAC LINK: Den variable løsningen for alle behov

Dette er en drivkontroll for fleksibel, desentralisert installasjon som er tilgjengelig som frekvensomformer (opptil 7,5 kW) eller startmotor (opptil 3 kW) og muliggjør rask idriftsetting, enkel betjening og enkelt vedlikehold. Med NORDAC LINK gjøres alle koblinger med enkle forbindelsesplugger. I tillegg til den enkle sammenkoblingen har systemet integrerte vedlikeholdsbrytere og brytere for manuell drift som sikrer god brukervennlighet.

Takket være de skalerbare funksjonene kan den desentraliserte NORDAC FLEX-frekvensomformeren tilpasses alle applikasjoner

NORDAC FLEX: Optimal fleksibilitet

Fleksibel installasjon, brukervennlige servicemuligheter: Med et effektområde opptil 22 kW, et stort utvalg funksjoner og et bredt spekter av tilbehør er NORDAC FLEX den mest fleksible omformeren fra NORD. Installasjon og service kan gjennomføres raskt og trygt med enkel parameteroverføring via et EEPROMminne.

Takket være den modulbaserte strukturen kan NORDs omformere enkelt utvides, og de tilbyr et imponerende utvalg scenarioer for bruk i Industry 4.0-automatiseringsnettverk. Bruksområdet kan være alt fra transportørteknologi og intralogistikk til drivoppgaver i emballerings- og næringsmiddelindustrien, samt generell maskinteknikk.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...