NORD-Decentralised-drive-units crop

Med desentraliserte drivenheter kan fleksibelt integreres i anlegget

Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

Fremtidens produksjon er modulbasert, fleksibel og autonom. Dette krever nye systemer med desentralisert intelligens som kan håndtere de stadig mer komplekse prosessene. NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt utvalg av desentralisert drivteknologi med frekvensomformere som kan tilpasses alle applikasjoner og fleksibelt integreres i anlegget.

Desentraliserte frekvensomformere gir mange fordeler: De sparer plass i koblingsskapene, reduserer kostnadene for kabler og ledninger, forenkler vedlikeholdet og øker dermed ytelsen til hele drivsystemet. NORD DRIVESYSTEMS har et omfattende utvalg modulbaserte produkter for desentralisert drivelektronikk som i praksis dekker alle behov og applikasjoner. Drivkomponentene har et effektområde på opptil 22 kW og en integrert PLC som standard, noe som gjør det enkelt å koble til forskjellige moduler. De kan konfigureres fritt for å tilpasses enhver applikasjon. NORDs desentraliserte drivteknologi kan integreres i alle automatiseringsarkitekturer, og gir en betydelig reduksjon i kostnadene for utforming av anlegget.

De intelligente, nettverksbaserte drevene fra NORD gir kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor et grunnlag for prediktivt vedlikehold

NORD har fremtidens drivenhet

NORDs drivenheter er nettverksbaserte, autonome og skalerbare, og oppfyller derfor alle betingelsene for integrering i en Industry 4.0-arkitektur. Omformernes integrerte PLC er i stand til å redusere belastningen på kontrollsystemet på høyere nivå og ta seg av uavhengige kontrolloppgaver. Dette muliggjør en anleggsutforming med autonome produksjonsgrupper og produksjonsøyer. Den fritt konfigurerbare PLC-en behandler dataene fra sensorer og aktuatorer, og kan starte kontrollsekvenser samt kommunisere driv- og applikasjonsdata til et kontrollsenter, nettverkstilkoblede komponenter eller en skylagring. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.

Feltdistribusjonsserien NORDAC LINK inkluderer frekvensomformere på opptil 7,5 kW og startmotorer på opptil 3 kW for fleksibel installasjon i nærheten av motoren

NORDAC LINK: Den variable løsningen for alle behov

Dette er en drivkontroll for fleksibel, desentralisert installasjon som er tilgjengelig som frekvensomformer (opptil 7,5 kW) eller startmotor (opptil 3 kW) og muliggjør rask idriftsetting, enkel betjening og enkelt vedlikehold. Med NORDAC LINK gjøres alle koblinger med enkle forbindelsesplugger. I tillegg til den enkle sammenkoblingen har systemet integrerte vedlikeholdsbrytere og brytere for manuell drift som sikrer god brukervennlighet.

Takket være de skalerbare funksjonene kan den desentraliserte NORDAC FLEX-frekvensomformeren tilpasses alle applikasjoner

NORDAC FLEX: Optimal fleksibilitet

Fleksibel installasjon, brukervennlige servicemuligheter: Med et effektområde opptil 22 kW, et stort utvalg funksjoner og et bredt spekter av tilbehør er NORDAC FLEX den mest fleksible omformeren fra NORD. Installasjon og service kan gjennomføres raskt og trygt med enkel parameteroverføring via et EEPROMminne.

Takket være den modulbaserte strukturen kan NORDs omformere enkelt utvides, og de tilbyr et imponerende utvalg scenarioer for bruk i Industry 4.0-automatiseringsnettverk. Bruksområdet kan være alt fra transportørteknologi og intralogistikk til drivoppgaver i emballerings- og næringsmiddelindustrien, samt generell maskinteknikk.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...