Car ferry on the lake Constance (Bodensee).

Kan benyttes for rent batteridrift, brenselceller eller en kombinasjon av disse

ABB lanserer Onboard Microgrid for optimalisert energieffektivitet for mindre fartøy

Onboard Microgrid-systemet er basert på ABBs prisvinnende, likestrøms kraftsystem Onboard DC Grid™. Dette systemet øker energieffektiviteten opp til 20 prosent i større fartøy. Gjennom lanseringen av et mer kompakte system gjør ABB tilsvarende effektivitet tilgjengelig for mindre fartøy som opererer over kortere avstander.

Onboard Microgrid kan benyttes for rent batteridrift, brenselceller eller en kombinasjon av disse.

På samme måte som Onboard DC Grid™ kan Onboard Microgrid benytte flere energikilder og omformere for å optimalisere effektiviteten med utslippskutt som resultat. Onboard Microgrid integrerer alle likestrømssystemene og distribuerer kraften gjennom en hovedkrets. Dette gir betydelig kraftreduksjon og optimaliserer fartøyets fremdrift.

Behovsbasert kraft

I tillegg reduserer systemet det fysiske fotavtrykket og vekten av det elektriske utstyret om bord ved å unngå store transformatorer og ditto hovedtavle. Dette gir mer plass om bord og øker fleksibiliteten for plassering av systemet.

Den første Onboard Microgrid-installasjonen er allerede på gang med konverteringen av San Cristoforo, en 386 tonns passasjer- og bilferge som seiler på Lago Maggiore i Italia. Det kompakte systemet vil gi fergen mulighet til å optimalisere bruken av kraft ved å kombinere hotel- og fremdriftskraften gjennom en felles likestrømsforbindelse. Dette gjør at batterier og generatorer kan benyttes etter kraftbehov, i diesel-, hybrid- eller ren elektrisk drift.

- Onboard Microgrid gjør at San Cristofino kan maksimere fordelene ved hybrid fremdrift, sier Alessandro Acquafredda, direktør i rederiet Gestione Navigazione Laghi. – Det gir også en mer effektiv utnyttelse av plassen i maskinrommet, samt at det er enkelt og raskt å installere.

Pakkeløsning

- Denne teknologien representerer en løsning for et spesifikt segment. Mindre fartøy spiller også en viktig rolle i elektrifiseringen av bransjens elektriske, digitale og tilkoblede fremtid, sier Juha Koskela, leder for ABBs marine- og havnevirksomhet. – Lanseringen av Onboard Microgrid viser hvor nøye ABB har lyttet til redere og eiere av innlandsfartøy, ferger, arbeidsbåter, slepebåter og yachter, som lenge har jaktet på fordelene med hybrid fremdrift.

Onboard Microgrid inkluderer et programmerbart kontrollsystem for implementering av ABBs kraftstyringssystem, generatoroppstart, fremdriftskontroll, generatorvern og -beskyttelse, kontroll og overvåkning av driftsmodus, batterilastkontroll og signalbehandling.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.