aarbakke crop

Bedriften er i en egen klasse innen digitalisering og automasjon i sin bransje

NFEA Prisen for 2018 tildeles Aarbakke AS

Juryens begrunnelse er; Aarbakke AS har lang erfaring med digitalisering. Nå skal jærbedriften, som første Mazak-kunde i verden, lage smart fabrikk der fabrikken tar egne beslutninger basert på lært datafangst.

Bedriften er i en egen klasse innen digitalisering og automasjon i sin bransje.

Aarbakke brenner for norsk lokal industri, og ønsker å være ledende digitalisering av maskineringsfaget.

Aarbakke ser at de med nye digitale verktøy og en helhetlig digital tilnærming kan konkurrere med hele verden.

Deres mål med satsingen er å øke konkurransekraften, og å være en attraktiv og trygg arbeidsgiver og en leverandør som tar markedsandeler fra hele verden innen sitt segment.

Prisen består av kr 25 000 og gravert krystall.

«Vi er stolte av å motta denne prisen, og takknemlig for at vår innsats blir lagt merke til.

Vi brenner for norsk lokal industri, og ønsker å være ledende digitalisering av maskineringsfaget.

Vi ser at med nye digitale verktøy og en helhetlig digital tilnærming, så kan vi konkurrere med hele verden.

Vårt mål med satsingen er å øke konkurransekraften vår, og være en attraktiv og trygg arbeidsgiver og en leverandør som tar markedsandeler fra hele verden innen vårt segment», sier daglig leder Inge Brigt Aarbakke.

Om NFEA Prisen:

Norsk Forening for Elektro og Automatisering ønsker å hedre den person, bedrift eller institusjon som bidrar til å realisere NFEA’s visjon ved å fremme utbredelse og rekruttering innen elektro og automatisering, og ved å synliggjøre fagets betydning for samfunn og individ.

Tidligere vinnere:

2014: Møbelprodusenten Ekornes

2015: Lær Kidsa Koding

2016: Dynatec AS

2017: NTNU, Institutt for teknisk kybernetikk

Om NFEA:

NFEA – Norsk Forening for Elektro og Automatisering er en politisk uavhengig ideell medlemsforening med fokus på elektro og automatisering. Foreningen består av mer enn 350 bedrifter og undervisnings-/ forskningsinstitusjoner.

Felles for våre medlemmer er at de utvikler, bruker eller leverer avanserte tekniske automatiseringsløsninger.

NFEA jobber med nettverksbygging, kompetanseutvikling og økt konkurranseevne for norsk industri. Vi er også opptatt av å sikre rekruttering til høyere utdannelse innen teknologi og realfag.

NFEA ble etablert i 2018, etter sammenslåing av de to foreningene NFA – Norsk Forening for Automatisering (stiftet i 1958) og Ifea – Industriens forening for elektroteknikk og automatisering (etablert i 1971).

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.