EH_Nesselwang_2 crop

Drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi

Endress+Hauser utvider produksjonen av temperatur- og systemprodukter

Selskapet innvier nytt produksjonsanlegg i Nesselwang, Tyskland. Endress+Hauser har investert mer enn 10,4 millioner euro i et nytt, toppmoderne produksjonsanlegg på selskapets område i Nesselwang, Tyskland. Den 4800 kvadratmeter store bygningen inneholder nye produksjons- og kontorarealer i tillegg til teknologi og fellesområder.

Med utvidelsen investerer Endress+Hauser Group ytterligere i bærekraftig utvikling.

Utvidelsen ble drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi og systemprodukter samt introduksjonen av nye produktlinjer. “Vi investerer stadig i kompetansesentrene våre for å utvikle motiverende løsninger for kundene våre og for å øke produksjonseffektiviteten,” sa Matthias Altendorf, administrerende direktør i Endress+Hauser Group, under åpningsseremonien 26. oktober 2018.

I mange prosesser er temperatur en måleparameter som har stor innflytelse på produktkvaliteten. “Vi vil fortsette å utvide og utfylle temperatur- og systemproduktporteføljen, slik at vi kan være i posisjon for å tjene kundene våre optimalt også i fremtiden.

For å gjøre det, trenger vi ytterligere plass til forskning og utvikling, produksjon, logistikk og kvalitetssikring, noe denne nye bygningen vil gi oss,” sa Harald Hertweck, administrerende direktør for Endress+Hausers kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi.

Bærekraftig utvidelse

Den nye bygningen er iøynefallende med en imponerende, intelligent arkitektur. Bygningen har en hellende fasade som beskytter mot solen og glassfronter som slipper inn masse lys. Den nye bygningen har også et bærekraftig energikonsept, inkludert et solcellesystem på taket som gir nok elektrisitet til å på egen hånd opprettholde grunnleggende produksjon. Ladestasjonene for elektriske sykler understreker fokuset på bærekraft.

Mens bygningen var under oppføring ble produksjons- og logistikkprosessene også optimalisert og strukturert i samsvar med Lean Principles og One Piece Flow-tilnærmingen. Denne strukturen gjør det mulig for kompetansesenteret å øke de ansattes individuelle ansvar, tilføre mer fleksibilitet i produksjonsprosessen og få en optimal utnyttelse av maskin- og driftressursene.

Kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi

Endress+Hauser Wetzer, konsernets kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi og systemprodukter, med hovedkvarter i Nesselwang, Tyskland, driver ytterligere fem produksjonsanlegg i Pessano (Italia), Greenwood, Indiana (USA), Suzhou (Kina), Aurangabad (India) og Benoni (Sør-Afrika).

Selskapet har mottatt flere priser dette året for iTHERM TrustSens, verdens første selvkalibrerende termometer. I tillegg til priser i Frankrike (Mesures, CFIA) og Tsjekkia (Zlatý Amper) har Endress+Hauser også vunnet HERMES AWARD, en anerkjent pris i bransjen, i tillegg til AMA Innovation Award på handelsmessen SENSOR+TEST i Nürnberg, Tyskland.

AMNYTT 0119 kollasj crop

AMNYTT 01 2019 er distribuert

Diskusjonen må rette seg inn mot hvordan vi sikrer god rekruttering

Utsiktene for norsk industri og næringsliv for 2019 ser for det meste ut til å være positive. De fleste parametere peker oppover. Lønnsveksten kan gi mange økt kjøpekraft. Men noen internasjonale storpolitiske hendelser kan gi den åpne norske økonomien enkelte problemer.

les mer...
aarbakke crop

NFEA Prisen for 2018 tildeles Aarbakke AS

Bedriften er i en egen klasse innen digitalisering og automasjon i sin bransje

Juryens begrunnelse er; Aarbakke AS har lang erfaring med digitalisering. Nå skal jærbedriften, som første Mazak-kunde i verden, lage smart fabrikk der fabrikken tar egne beslutninger basert på lært datafangst.

les mer...
Jumo Bild T06 crop

Nøyaktig temperaturmåling med JUMO dTRANS T06

Enda raskere og enklere konfigurering av transduseren er mulig via mikro-USB

SIL-funksjon sikrer ekstra pålitelige prosesser. Den nye flerfunksjonelle firetrådstransmitteren JUMO dTRANS T06 passer for utfordrende applikasjoner innen anleggsteknikk. Det kompakte dekselet med monteringsskinner, muliggjør rask installering av kontrollskapet og sikker utskifting ved kalibrering eller vedlikehold.

les mer...
KUKA_OPC_UA crop

KUKA med i utviklingen av plattform for smarte fabrikker

Har vært drivende for utviklingen av OPC UAs tilpasning for roboter

– OPC UA knytter sømløst sammen maskiner og IT-systemer. Fremtiden med industri 4.0 er allerede her. Og realiseringen er nå enklere, takket være standarden OPC UA som KUKA har vært med på å utvikle for roboter.

les mer...