industrial-communication-networking-solutions crop

Teknologien ikke gir den funksjonaliteten som er forventet

5G er her, nå diskuteres 6G

Ledende industrielle miljøer ser fremover. Under den første IEEE 5G++ Online Summit Dresden diskuterte sentrale personer hva som kommer etter 5G. Det årlige arrangementet som diskuterer 5G teknologien på bred basis, var i år digitalt. Konklusjonen på årets paneldiskusjon var at først når 6G kommer vil industriens behov fullt ut bli dekket. 6G vil bli langt likere 5G, enn 4G er 3G.

Men først må 5G utvikles slik at industrielle løsninger gir den funksjonalitet som spesifikasjonene tilsier. Panelet som diskuterte om det ville bli noe 6G hadde bred sammensetning, fra sentrale miljøer i tysk industri og forskning og utvikling.

Panelleder:

  • Professor Frank Fitzek, 5G Lab Tyskland

Paneldeltakere:

  • Professor Gerhard Fettweis, 5G Lab Tyskland
  • Konsernsjef (CEO) Peter Reidel, Rohde & Schwarz
  • Konsernsjef (CEO) Attila Bilgic, Krohne Group
  • Teknologidirektør Håkan Andersson, Ericsson
  • Teknologidirektør Volker Ziegler, Nokia Bell Labs

Attila Bilgic fra Krohne Group, moderselskapet til Krohne Instrumentation, representerte industrielt automatiseringsmiljø med hovedvekt på måleteknikk.

Møter ikke alle forventninger

Alle paneldeltakerne tok utgangspunkt i at 5G er under realisering. Men de fleste mente at utviklingen viser at realiseringen av teknologien ikke gir den funksjonaliteten som er forventet. Flere sa at 2G ga fullt ut 1G funksjonalitet, 3G ga 2G funksjonalitet, og så videre. Derved ble konklusjonen på paneldebatten at vi må vente på 6G for å få all funksjonalitet som vi nå forventer av 5G.

Les hele artikkelen her; http://magazine.amnytt.no/nr-7-2020/0095309001608212733/p50

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...