Phoenix-smaleste-crop

Anbefaler bruk av utstyr med seriekobling av gassfylt overspenningsavleder

Verdens smaleste lekkstrømsfrie type 2-overspenningsbeskyttelse

De nye beskyttelsesenhetene Valvetrab-SEC VF fra Phoenix Contact danner verdens smaleste lekkstrømsfrie type 2-overspenningsbeskyttelsesutstyr (SPD). Takket være teknologien Safe Energy Control imponerer de med god yteevne og lang levetid.

Med sin kompakte byggform og ytelsesstyrke gir de omfattende beskyttelse samtidig som plassbehovet deres er minimalt. Et eksempel på lekkstrøm som oppstår i signalbokser i jernbaneanlegg. Her oppstår temporær overspenning sammen med høy reversstrøm. Beskyttelsesutstyr på varistorbasis blir fort overbelastet. Et ytterligere eksempel er lekkstrøm i elektriske installasjoner. På kort tid forårsaker disse skader på vanlig overspenningsbeskyttelsesutstyr. For å beskytte de elektriske enhetene anbefales derfor bruk av beskyttelsesutstyr med seriekobling av en gassfylt overspenningsavleder. Seriekoblingen isolerer varistoren mot temporær overspenning og reversstrøm. Et lavt beskyttelsesnivå opprettholdes.

Det finnes varianter for en- og trefasede TN-S- og TT-systemer samt for trefasede TN-C- og IT-systemer med en varig spenning på 350 V AC. Med testapparatet Checkmaster 2 foretas gjentagende kontroller av beskyttelsesutstyret, og det både raskt og enkelt.

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 14 500 medarbeidere i hele verden og har et
nettverk med over 50 datterselskaper samt ca 30 representanter som ivaretar global salg og support. I 2015 var omsetningen på 1,91 milliarder €.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.